Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.9.11

Ροντούλης στη Βουλή: «Μειώστε τα πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων».
«Η Κυβέρνηση, για το ζήτημα των αυθαιρέτων, πρέπει με ρεαλισμό να ακολουθήσει την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα να φροντίσει έτσι ώστε να επιβληθούν ελαφρύτερα πρόστιμα στον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.



Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Καταρχάς όσον αφορά την πατρότητα της πρότασης της «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, που εναγωνίως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να οικειοποιηθεί, πρέπει να αναφερθεί ότι πρώτος ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανεφέρθη περί «τακτοποίησης» και μάλιστα με ένα γλυκό φορο-πρόστιμο για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Η συνολική πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. για τα αυθαίρετα βασίζεται στις παρακάτω αρχές.
Πρώτον, πρέπει να ακολουθηθεί η αρχή του ρεαλισμού, δηλαδή της πραγματικότητας περί της αυθαίρετης κατοικίας στην χώρα μας. Η πραγματικότητα αυτή σε αριθμούς, μαρτυρεί ότι υπάρχουν 1,5 εκ. αυθαίρετα και προφανώς δεν γίνεται να γκρεμιστούν.
Η δεύτερη αρχή είναι η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τι λέει αυτή η αρχή; Λέει ότι οι αυθαιρετούχοι βεβαίως και θα πρέπει να καταβάλουν ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο όμως αυτό πρέπει να είναι ανεκτό και για να είναι ανεκτό πρέπει να είναι χαμηλό.
Η Κυβέρνηση αντί να ακολουθήσει αυτή την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, που επιτάσσει και η λογική, βάζει πάρα πολύ σκληρά πρόστιμα που δεν μπορεί να τα πληρώσει ο κόσμος. Άρα, δεν θα εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία. Στο κάτω-κάτω της γραφής, άλλο πρόστιμο πρέπει να επιβληθεί στον φτωχό που έχει ένα αυθαίρετο στην παραλία των Μεσαγγάλων της Λάρισας και άλλο πρόστιμο πρέπει να επιβληθεί στον μεγαλοσχήμονα που έχει ένα μεγάλο αυθαίρετο στο Διόνυσο.
Για να γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η πληρωμή των προστίμων με βάση τους συντελεστές που φέρνει το Υπουργείο, θα αναφέρω ένα ποσοτικοποιημένο παράδειγμα: Για αυθαίρετη β΄ τουριστική κατοικία στον Πλαταμώνα, περίπου 130 τετραγωνικά με τιμή ζώνης 600 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει αυτός ο αυθαιρετούχος, περίπου 40.000 ευρώ. Με βάση την οικονομική συγκυρία είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εισπραχθούν αυτά τα ποσά.
Βεβαίως, η β΄ τουριστική κατοικία είναι μία αναγκαιότητα σήμερα. Πολλοί συμπολίτες μας προχώρησαν προς αυτή την κατεύθυνση, αυθαιρετώντας για διαφόρους λόγους. Αυτούς τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πρόστιμα που επιβάλλετε, «θα τους πάρουμε το κεφάλι»;.
«Άρα, λοιπόν, πρέπει να ξαναδείτε τους συντελεστές που διαμορφώνουν τα πρόστιμα και να πράξετε αναλόγως», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ροντούλης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ