Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.9.11

«Διακανονισμός Χρεών Πρακτόρων προς την ΟΠΑΠ Α.Ε.»

Ερώτηση είχε υποβάλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, για το θέμα του διακανονισμού χρεών πρακτόρων προς της ΟΠΑΠ Α.Ε.


Η απάντηση του Υπουργού έχει ως εξής «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει θέσει συγκεκριμένους κανόνες αποπληρωμής των υφισταμένων χρεών των πρακτόρων της και εξετάζει κάθε φορά κατά περίπτωση την δυνατότητα ενός εκάστου πράκτορα της δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών του. Έχει επίσης προσαρμόσει την πολιτική των ρυθμίσεων οφειλών προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., με ευνοϊκότερους για τους πράκτορες όρους».
Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι η αλήθεια επί του ζητήματος έχει ως εξής: «Βεβαίως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις των υφιστάμενων οφειλών των πρακτόρων, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχουν οι επικαλούμενοι ευνοϊκοί όροι. Συγκεκριμένα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. για να προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών των ήδη υψηλά διαμορφωμένων χρεών των πρακτόρων, υποχρεώνει τους πράκτορες να καταβάλλουν σημαντικό εφάπαξ ποσό χρημάτων αρχικά και ταυτόχρονα υψηλή μηνιαία δόση. Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας τόσο το εφάπαξ ποσό θεωρείται απαγορευτικό στο να δοθεί, όσο και η μηνιαία δόση, με αποτέλεσμα πολλά πρακτορεία να οδηγούνται σε λουκέτο και να χάνονται κόποι ετών και θέσεις εργασίας.
ΟΙ ευνοϊκοί όροι που επικαλείται η ΟΠΑΠ Α.Ε. ότι δίδει στους χρεωμένους πράκτορες, θα έπρεπε να προσαρμοστούν απολύτως στην οικονομική κατάσταση των πρακτόρων και του συνόλου της αγοράς. Έτσι καλό θα ήταν το Υπουργείο να εξετάσει την εξής πρόταση: Να αφαιρέσει από τις ρυθμίσεις των χρεών των πρακτόρων, την καταβολή του εφάπαξ ποσού και να προχωρήσει σε μηνιαίο διακανονισμό με χαμηλή δόση και μακροχρόνια αποπληρωμή, έτσι ώστε να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους «ανάσα» για να διατηρήσουν το πρακτορείο τους ανοικτό και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Ιδιαίτερα αυτή την χρονική στιγμή που η αγορά έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να φροντίσει έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας πρακτορείου ΟΠΑΠ. Βέβαια, και οι ίδιοι οι πράκτορες πρέπει από την μεριά τους να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποπληρωμή των χρεών και να αποδεχτούν έστω και την διαδικασία της προκαταβολής των χρηματικών ποσών πριν την επικύρωση το παιχνιδιού, πράγμα που θα τους καταστήσει απολύτως φερέγγυους έναντι στην ΟΠΑΠ Α.Ε.. Έτσι, και οι πράκτορες να επιβιώσουν, αλλά και σε βάθος χρόνου η ΟΠΑΠ Α.Ε. να λάβει πίσω όλα τα υφιστάμενα ποσά των χρεών των πρακτόρων».



Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ