Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.9.11

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2011
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
Θέμα : « Η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής»



Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ενέκρινε η ελληνική βουλή πριν λίγους μήνες, αναφέρεται πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου, αποβλέποντας σε έσοδα που θα φθάσουν τα 50 δις ευρώ έως το 2015..

Πρόσφατα, ο ευρωβουλευτής κ. Σκυλακάκης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο επίτροπο κ. Ρεν, έλαβε απαντήσεις που δείχνουν πως ακόμα και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των τιμών που αναμένει να επιτύχει από κάθε συγκεκριμένη πώληση, δεν έχει καταρτιστεί μελέτη που να κάνει εκτίμηση αντίκτυπου των συνεπειών του προγράμματος στην ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με την αναδιάρθρωση των κρατικών επιχειρήσεων, τη μεταφορά δικαιωμάτων, το διαχωρισμό δραστηριοτήτων και την επέκταση παραχωρήσεων ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης, στην απάντηση που δόθηκε από την επιτροπή αναφέρεται πως η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί κριτήριο της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση της συνέχισης της δημοσιονομικής στήριξης της χώρας μας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1)Πότε σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες τιμές πώλησης;

2)Ευθέως ο επίτροπος κ. Ρεν, απαντά πως η πορεία του προγράμματος εξαρτά τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης της χώρας μας. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές ως προς τον τεθέντα στόχο είναι μεγάλες. Πως σκοπεύετε να καλύψετε το χαμένο χρόνο και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Η βουλευτής




Ντόρα Μπακογιάννη

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ