Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.8.11

Αθήνα 2 Αυγούστου 2011


ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  
ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου ο βουλευτής Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός έθεσε δυναμικά το ζήτημα της χρηματοδότησης του Δήμου Λέσβου, ανέδειξε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χωροταξική διάσταση του σχεδίου Καλλικράτης στην Λέσβο και για άλλη μία φορά καυτηρίασε την δογματική και άκαμπτη στάση που αντιμετώπισε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου. 
Ο κ. Γαληνός έκλεισε την δευτερολογία του τονίζοντας: «Η Λέσβος απαιτεί να χορηγήσετε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των επιτακτικών λειτουργικών αναγκών του δήμου. Απαιτεί να δεσμευτείτε σε άμεση εκταμίευση. Απαιτεί να εξετάσετε τα προβλήματα από τους επτά μήνες εφαρμογής του Καλλικράτη και να προχωρήσετε σε επανασχεδιασμό του χωροταξικού για το νησί μας.
Πρέπει να το καταλάβετε: στη Λέσβο, μας έχει γίνει ο βίος αβίωτος».
Στο αίτημα που πιεστικά έθεσε ο κ. Γαληνός για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στον Δήμο Λέσβου ο Υφυπουργός κ. Κουκουλόπουλος απάντησε ότι η  οικονομική βοήθεια που θα λάβει ο Δήμος θα έχει την μορφή της προκαταβολής και όχι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.  Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι με βάση τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης από το τέλος Αυγούστου ο Δήμος Λέσβου θα μπορεί να  δώσει απάντηση στα χρέη που έχει παραλάβει. Χαρακτηριστικά  δήλωσε ότι: «προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Λέσβου θα έχουν πολύ συγκεκριμένη αντιμετώπιση με αρχή, μέση και τέλος, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.»
Ιδιαίτερα θετικό είναι ότι από την συζήτηση διεφάνει η πρόθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να εξετάσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία καθώς και το ευρύτερο ζήτημα  της χωροταξικής διάστασης του Σχεδίου Καλλικράτης για την Λέσβο.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ