Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.7.11

Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε λόγο για τα περήφανα γηρατειά. Τώρα αυτό το πράγμα ξεχάστηκε από τον υιό Παπανδρέου. Ο αξιότιμος Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου βάζει μπροστά όχι τον όρο «περήφανα γηρατειά» αλλά μια απλή μαθηματική εξίσωση που δεν είναι άλλη από το ότι το γήρας σημαίνει κόστος για την Κυβέρνηση», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ροντούλης.

Ροντούλης στη Βουλή: «Άδικος ο αποκλεισμός των αγροτών από το ΕΚΑΣ»
Μεταφέροντας την αγωνία των χαμηλοσυνταξιούχων της χώρας, ηχηρό μήνυμα έστειλε στην Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη Βουλή, ο κ. Ροντούλης είπε τα εξής:
«Οι συντάξεις για τέσσερα χρόνια είναι καθηλωμένες, αφού δεν δόθηκε η παραμικρή αύξηση. Οι συνταξιούχοι έχουν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση βιώνοντας μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Αντί, λοιπόν, να τους βοηθήσει, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναμορφώνει τις διατάξεις περί ΕΚΑΣ, ουσιαστικά μεταβάλλοντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις περί του εισοδηματικού κριτηρίου. Το ΕΚΑΣ είναι ένα ποσό που συμπληρώνει τις πενιχρές συντάξεις που λαμβάνει το 80% περίπου και των συνταξιούχων. Αποτελεί ένα βοήθημα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστεί μείωση. Όμως η Κυβέρνηση καταρχάς έχει αποφασίσει να υπάρξουν περικοπές στο ΕΚΑΣ και ταυτόχρονα βάζει νέα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του, που ουσιαστικά αποκλείει χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους από το ανωτέρω βοήθημα.
Η παραπάνω άσχημη εξέλιξη, ως προς τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, επιβεβαιώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), που κάνει λόγο για πραγματική οικονομική εξαθλίωση των χαμηλοσυνταξιούχων και για την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καμία περικοπή στο ΕΚΑΣ. Συγκεκριμένα τονίζει ότι σε μία τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό σχετικά με το ΕΚΑΣ, για τον προφανέστατο λόγο ότι πρόκειται για βοήθημα που δίδεται για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών.
Επιπροσθέτως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ δεν δικαιούνται ΕΚΑΣ. Πραγματικά, δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση θεωρεί τον αγροτικό πληθυσμό, ως ανθρώπους ενός κατώτερου Θεού, αλλά γνωρίζω πολύ καλά και από προσωπική εμπειρία, ότι οι άνθρωποι αυτοί χύνουν τον ιδρώτα τους στα χωράφια και στα μαντριά, λαμβάνοντας το «φιλοδώρημα» της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ που ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως. Άλλωστε, την καταβολή του ΕΚΑΣ και στους αγρότες το είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου το 2004. Φαίνεται όμως ότι και αυτό το παρέπεμψε στις Ελληνικές Καλένδες μόλις έγινε Πρωθυπουργός της χώρας και αντί αυτού προωθεί μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματος που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος, νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα με μειώσεις των συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης».
«Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε λόγο για τα περήφανα γηρατειά. Τώρα αυτό το πράγμα ξεχάστηκε από τον υιό Παπανδρέου. Ο αξιότιμος Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου βάζει μπροστά όχι τον όρο «περήφανα γηρατειά» αλλά μια απλή μαθηματική εξίσωση που δεν είναι άλλη από το ότι το γήρας σημαίνει κόστος για την Κυβέρνηση», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ