Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.7.11

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. Υπουργούς :
1)Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης
2)Οικονομικών
3)Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Αναλγησία ΙΚΑ και Κυβέρνησης απέναντι στους ανάπηρους συνανθρώπους μας».
      

      Μόνον ως αναλγησία ενός ευνομούμενου, υποτίθεται, κράτους, προς συνανθρώπους μας στους οποίους η Πολιτεία οφείλει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, με νέα εγκύκλιο σχετικά με την χορήγηση από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών μελών, αποφάσισε εντελώς απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα την μείωση κατά το ήμισυ τις παροχές αυτές στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.
Η αντικοινωνική διάσταση αυτής της απόφασης και της εφαρμογής της, γίνεται κάτι περισσότερο από προφανής, καθώς κάνει στην πράξη ¨τον βίο αβίωτο¨ σε ένα μεγάλο αριθμό αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, τους οποίους επιβαρύνει με δυσβάστακτες πλέον δαπάνες και δυσχεραίνει σε δραματικό βαθμό την καθημερινή ζωή των ίδιων των ασφαλισμένων αναπήρων και των οικογενειών τους. Είναι επιεικώς αυτονόητο, ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, περιέρχονται πλέον σε πλήρη αδυναμία να προμηθευτούν τα τεχνητά βοηθήματα με τα οποία μπορούν να κάνουν υποφερτή τη ζωή τους.
 ΕΠΕΙΔΗ η σημερινή Κυβέρνηση έχει κατά κόρον επικαλεσθεί – και σε ορισμένες περιπτώσεις καπηλευθεί – την δήθεν προσήλωσή της σε μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο (κυρίως δε τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας)
 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί  
1.ΑΝ αυτή η απίστευτα ανάλγητη απόφαση – εγκύκλιος της Διοίκησης του ΙΚΑ έχει τύχει της δικής τους έγκρισης και αν οι ίδιοι έδωσαν το πράσινο φως για την εφαρμογή της.
2.ΑΝ έστω και εκ των υστέρων, θα πράξουν το αυτονόητο: Να επιδείξουν ένα στοιχειώδες πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας, σε συνανθρώπους και τις οικογένειές τους, που δικαιούνται μια ιδιαίτερα ευνοϊκή αντιμετώπιση, και ασφαλώς όχι την απάνθρωπη μεταχείριση που τους επιφυλάσσει η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ και η προϊσταμένη της Κυβέρνηση.
Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ