Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.7.11

Αθήνα 14 Ιουλίου 2011
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας υποκαταστημάτων ΟΤΕ στο ν. Λέσβου



Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής που στόχο έχει την αποδυνάμωση της περιφέρειας.
Αυτή τη φορά το θέμα αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ που εξυπηρετούν τα νησιά, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να αποξενωθούν οι τοπικές κοινωνίες από τον Οργανισμό αλλά πρωτίστως να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η εξυπηρέτηση πολλών πολιτών.
Στον ακριτικό και νησιωτικό νομό Λέσβου αναμένεται να κλείσουν πέντε υποκαταστήματα του ΟΤΕ και όπως φαίνεται τα μόνα που θα λειτουργούν θα είναι της Μυτιλήνης στη Λέσβο και της Μύρινας στη Λήμνο, αφού πρόκειται να κλείσουν οριστικά τα Υποκαταστήματα στην Καλλονή, στην Πέτρα, στο Πλωμάρι, στον Πολιχνίτο και στο Μούδρο.
Είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση και η βεβαιότητα σε όλη την τοπική κοινωνία, ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιών του νομού Λέσβου. Ο όγκος των εργασιών δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μονοδιάστατο κριτήριο αλλά θα πρέπει να προσμετρηθεί το στοιχείο της νησιωτικότητας καθώς και οι ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου, αφού οι αποστάσεις μεταξύ περιοχών, μπορούν να φτάσουν έως και τα εκατό χιλιόμετρα, όπως π.χ. στη Λέσβο.
Συμπληρωματικά σας καταθέτω και σχετική επιστολή από 22/6/2011 του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ.

Ο Βουλευτής




Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ