Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.6.11

Σε ασυνεννοησία Υπουργείων οφείλεται η μη λειτουργία του ΙΕΚ Μελισσοκομίας στη Λάρισα
Απάντηση, έδωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φωτεινή Γεννηματά, για το ΙΕΚ Μελισσοκομίας στη Λάρισα, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
 

Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής «Με βάση τις κείμενες διατάξεις το εν λόγω ΙΕΚ εποπτεύεται ως προς την οργάνωση και λειτουργία του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ αρμόδιο Υπουργείο ως προς το εκπαιδευτικό πλαίσιο είναι το Υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, με βάση τα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν απέστειλε ποτέ αίτημα για έγκριση των ειδικοτήτων Θαλάσσιας Αλιείας, μεταποίηση Αλιευτικών Προϊόντων, Μελισσοκομίας και Αμπελουργίας, Οινοτεχνίας - Οινοτουρισμού».
Παρόλα αυτά σε προγενέστερο χρόνο και σε απάντηση που είχε λάβει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ίδιο ακριβώς θέμα, το αρμόδιο Υπουργείο απαντούσε ως εξής: «Για να είναι δυνατή η λειτουργία του ΙΕΚ Μελισσοκομίας στην Λάρισα, ήταν απαραίτητο με ΚΥΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας να γίνει η μεταφορά του ΙΕΚ στον οργανισμό ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ. Το σχέδιο ΚΥΑ που συνέταξε η Δ/νση γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προωθήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για συνυπογραφή».
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έλαβε από τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Τελικά ποιος λέει την αλήθεια; Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που λέει, ότι απέστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας για συνυπογραφή τη σχετική ΚΥΑ δημιουργίας του ΙΕΚ Μελισσοκομίας στη Λάρισα ή το Υπουργείο Παιδείας που λέει ότι δεν έλαβε ποτέ παρόμοιο αίτημα; Είναι προφανής η ασυνεννοησία μεταξύ των Υπουργείων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Δεν είναι λοιπόν άξια απορίας η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ανικανότητα, έλλειψη συντονισμού και τεράστιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έχουν οδηγήσει σε μαρασμό κάθε τι παραγωγικό και δημιουργικό.
Είναι γεγονός ότι το ΙΕΚ Μελισσοκομίας θα έδινε πνοή ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή δίνοντας ταυτόχρονα και επαγγελματική διέξοδο σε πολλούς νέους που θέλουν να ασχοληθούν με κάτι παραγωγικό και προσοδοφόρο, όπως είναι το επάγγελμα του μελισσοκόμου. Όμως, δυστυχώς, η Πολιτεία, αντί να βοηθήσει, βάζει εμπόδια σε οτιδήποτε δημιουργικό και πραγματικά τραβάει τα γκέμια στα όνειρα των νέων ανθρώπων».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ