Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.6.11


«ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ»

(Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Πανελλήνιου Άρματος; Πολιτών, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 20-06-2011)



ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Το λόγο έχει ο κ. Οικονόμου Βασίλειος, Ανεξάρτητος Βουλευτής του υπολοίπου Αττικής. Κύριε Οικονόμου έχετε το λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κατ’ αρχάς θα ήθελα, κύριε Χαραλάμπους εκ μέρους του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών να μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου Τζέκη, του αγαπητού μας συναδέλφου που χάσαμε απροσδόκητα.
Είναι γεγονός, κύριε Πρόεδρε, ότι θα ήταν ευχής έργον για πολλούς από εδώ μέσα να ίσχυαν τα λόγια που άκουσα πριν από λίγο. Δηλαδή, η κοινωνία να μην ακούει κανέναν μας. Θα ήταν ευχής έργον. Θα ήταν ευχής έργον για πάρα πολλούς από εδώ μέσα να μην είχαν να αντιμετωπίσουνε τους χιλιάδες συμπολιτών μας, που είναι στρατοπεδευμένοι ουσιαστικά έξω από το κτήριο της Βουλής, θα προτιμούσαν να έχουν αποτραβηχτεί στον καναπέ τους και ελευθέρως να σουλατσάρουν εδώ και να κάνουν ό,τι πιστεύουν για να «σωθεί η πατρίδα».
Δυστυχώς γι’ αυτούς και μιλάω για τους αγαπητούς μου συναδέλφους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Η κοινωνία δεν θέλει να ακούσει αυτούς που δεν τίμησαν τη λαϊκή εντολή. Άλλωστε, κύριε Δαβάκη, τα πρόσφατα αποτελέσματα των μετρήσεων τα οποία δείχνουν εσάς, το κόμμα σας, με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να παλεύουν στο 20%, στέλνουν πολύ καθαρά μηνύματα. Στα δύο κόμματα τα οποία δεν τα λένε όπως πρέπει –και θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε για ώρες πώς είναι το «πρέπει»- μάλλον η κοινωνία γυρνάει την πλάτη.
Η λαϊκή εντολή του 2009 προδόθηκε. Πήγαμε στο μνημόνιο. Οι τρεις Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δεν ψήφισαν το μνημόνιο, αρνήθηκαν ψήφο κατά την κοινοβουλευτική τάξη, ο υποφαινόμενος, ο Γιάννης ο Δημαράς και η Σοφία η Σακοράφα δήλωσαν τότε ότι μάλλον κάποιο δρόμο στραβό παίρνει η Κυβέρνηση και το κόμμα.
Μετά από ένα χρόνο έρχεται η πανηγυρική δικαίωση, δυστυχώς όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δηλαδή τίποτα απ’ ό,τι υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή του 2009, να μην μπορεί να το πετύχει. Τίποτα! Ούτε ένα μέγεθος της οικονομίας δεν μπόρεσε να πετύχει.
Ερχόμαστε στον τραγέλαφο των τελευταίων ημερών και ωρών. Ο κ. Παπανδρέου να εκλιπαρεί τον κ. Σαμαρά να κάνουν συγκυβέρνηση. Πότε πήρε τέτοια εντολή ο κ. Παπανδρέου για να σώσει την πατρίδα διά του κ. Σαμαρά; Τουλάχιστον όταν εμείς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2009 πηγαίναμε στις γειτονιές και ζητούσαμε την ψήφο επ ουδενί λόγο δεν συζητούσαμε τέτοια πράγματα.
Η «σωτηρία της πατρίδας» λοιπόν σας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να κάνετε αυτές τις πολιτικές πιρουέτες. Νομίζετε ότι δεν σας παρακολουθεί κανένας. Άλλαξαν οι εποχές και οι καιροί. Σας παρακολουθούν όλοι. Γι’ αυτό σας ανταμείβουν σήμερα με αυτές τις τραγικές επιδόσεις στις μετρήσεις. Να είστε σίγουροι ότι θα ηγηθείτε ως μοιραίοι της πανωλεθρίας, όχι μόνο της εκλογικής, αλλά και της πολιτικής, αυτού του ιστορικού κινήματος. Όταν όμως, καταγραφεί αυτή η ιστορική ήττα που έρχεται –την οδηγείτε- τότε θα είναι αργά. Τότε μην τολμήσετε και ψελλίσετε λόγια μετάνοιας. Δεν θα έχετε καμία δικαιολογία.
Έχουμε λοιπόν, τους αγανακτισμένους πολίτες, έχουμε και τους αγανακτισμένους Βουλευτές, τους Βουλευτές, οι οποίοι αγανακτούν έξω ερχόμενοι από το περιστύλιο μέσα στην κύρια Αίθουσα και γενόμενοι στην κύρια Αίθουσα, τα αρνάκια της κυβερνητικής πολιτικής. Λοιπόν, ουδέν σέβας εις αυτούς οι οποίοι δεν τιμούν το λόγο τους. Ουδέν σέβας!
Εγώ λέω το εξής: Ακούσαμε τον κύριο Πρωθυπουργό να μιλάει και να ψελλίζει κάτι περί δημοψηφίσματος. Δεν ξέρω πολιτικά πόσο αυτό μπορεί να στέκει ως μία πολιτική, η οποία να επιβεβαιώνει αυτή την πολιτική απόκλιση. Εγώ όμως θα τον προκαλέσω. Και από εδώ και πέρα θα τον προκαλούμε πάρα πολύ. Αφού θέλει να βάλει στις συζητήσεις και να ανοίξει την κουβέντα για το πολιτικό σύστημα, ας τολμήσει, αν έχει τα πολιτικά κότσια, να μιλήσει για συντακτική αλλαγή. Αυτό το πολιτικό σύστημα που τον εξέθρεψε άλλωστε και μέσα από αυτό αναδείχθηκε τριάντα χρόνια Βουλευτής και Υπουργός έχει φάει τα ψωμιά του. Νομίζω ότι το έχει τιμήσει δεόντως αυτό το πολιτικό σύστημα. Ας τολμήσει να προχωρήσει σε συντακτικές αλλαγές. Αυτό βέβαια θέλει πολιτική τόλμη, θέλει μία ρηξικέλευθη πολιτική προσέγγιση την οποία νομίζω ότι δεν μπορεί ούτε καν να τη διανοηθεί ως γνήσιο τέκνο αυτού του συστήματος.
Παρά ταύτα θα έρθουμε λίαν συντόμως να συζητάμε λόγια του αέρα και συζητήσεις για πολιτικές οι οποίες δεν θα έχουν καμία αξία για τον άνεργο, για τον πολίτη ο οποίος χάνει το εισόδημά του, για τον άνθρωπο που περιθωριοποιείται, για τη μεσαία τάξη την οποία σήμερα την χλευάζουν οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρόλο που τους στήριξε για να τους φέρει εδώ, για τα λαϊκά εισοδήματα για τα οποία δεν μεριμνούν, δεν τα υπολογίζουν και νοιώθουν εχθρότητα πλέον σήμερα.
Κλείνω, κύριε Πρόεδρε
Κλείνοντας, λέω ότι εμείς το κίνημα του «Άρματος Των Πολιτών» θα κάνουμε τρεις προτάσεις. Σε τρεις λέξεις συμπυκνώνουμε τη δική μας πρόταση: Ανατροπή του μνημονίου. Αναδιάρθρωση του δημόσιου εξωτερικού χρέους. Ανασυγκρότηση της πατρίδας. Τίποτα από αυτά τα τρία δεν βλέπουμε στην πολιτική αυτής της Κυβέρνησης. Δεν θα την ψηφίσουμε και θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε για μία νέα Κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά.
Ευχαριστώ πολύ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ