Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.5.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ - ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ & ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών:
"Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας", τόνισε τα εξής:
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
«Πολύς λόγος γίνεται για τον κ. Στρος Καν. Το σοσιαλιστή κ. Στρος Καν. Πότε ο κ. Στρος Καν ήρθε σε επαφή πρώτη φορά με την Ελλάδα; Το Νοέμβριο του 2010; Όχι, είναι ψεύδος. Οι πρώτες επαφές έγιναν τον Ιούνιο του 2010, οπότε και ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στον κ. Στρος Καν για βοήθεια και του είπε "Πέφτει η ΝΔ, ερχόμαστε". Τώρα από πού ήξερε ο Γ. Παπανδρέου ότι πέφτει η ΝΔ και έρχεται αυτός είναι ένα θέμα για τον ιστορικό του μέλλοντος.
Εγώ πράγματι είχα πει από το βήμα της Βουλής για το ΔΝΤ, να απευθυνθούμε εκεί και να πάρουμε λεφτά με 2%, πριν όμως φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και αναγκαστούμε να τα πάρουμε με επιτόκιο από την τρόικα 5,5%. Ζητούσα να επαναλάβουμε το εξαιρετικό παράδειγμα της Τουρκίας που μπήκε στο ΔΝΤ και βγήκε πανίσχυρη και σήμερα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα μαζί με την Κίνα.
Δεν περίμενα ο Γ. Παπανδρέου να είναι Ερντογάν αλλά πίστευα ότι θα παρακολουθούσε κάποια βήματα. Τίποτα! Αποτυχία! Η κυβέρνηση αυτή προκαλεί ανήκεστη βλάβη. Εξ ου και η χθεσινή μου έκκληση στη ΝΔ να πιέσουμε για εκλογές».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
«Κρουαζιερόπλοια: Εγώ τα θέλω στην Ελλάδα! Εάν κ. Παπαδημούλη δώσετε εσείς μία πρόσφορη λύση ώστε να έρθουν, είμαι μαζί σας! Έχουν θησαυροφυλάκια τα κρουαζιερόπλοια και φέρνουν λεφτά στη χώρα, βοηθούν τα έσοδα, το εμπορικό ισοζύγιο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
«Ακτοπλοΐα: Φθηνύνετε τα εισιτήρια! Καταργήστε τους φόρους υπέρ τρίτων! Να βοηθήσουμε τα νησιά μας, να στείλουμε εσωτερικό τουρισμό. Τους απομονώνετε με τα αραιά δρομολόγια και τα ακριβά εισιτήρια και θα χάσουμε τα νησιά μας, γιατί κάποιοι παρακολουθούν στενά την οικονομική τους ζωή στην περιοχή».

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
«Να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους εκφραστές των θεσμών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Ο κ. Παπαϊωάννου, ερωτήθηκε:
"Συμφωνείτε με την παραπομπή σε Προανακριτική μόνο του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια και εξέταση τυχόν ευθυνών των υπολοίπων πρώην Υπουργών Εθνικής Άμυνας που τον διαδέχτηκαν από την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων; "

Απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής:
"Θέση μου είναι ότι για όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς Εθνικής Άμυνας μέχρι το 2009 έπρεπε να τηρηθούν τα ίδια κριτήρια, η ίδια αντιμετώπιση. Εκείνο που φυσικά προέχει είναι να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι".

Καλωσήλθατε στα "γαλλικά", κ. Πρόεδρε! Θα αρχίσουν και σ΄ εσάς τώρα κάποιοι τα "γαλλικά" για τη θέση που έχετε».

Ύστερα από μεσολαβήσασες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΕΡΥΣΙ
«κ. Υπουργέ, αναρωτηθήκατε πριν λίγο, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, εάν υπέδειξε κάποια άλλη πηγή να βρούμε χρήματα. Να σας θυμίσω και να ξαναπώ ότι εγώ βρήκα 10 δις! Έφερα εδώ τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ πετρελαιοπαραγωγού χώρας και είπε ότι τη συζητάμε να σας δώσουμε 10 δις. Τον έστειλα στο Μαξίμου την άλλη μέρα και δεν έγινε τίποτα. Το έχω θέσει πολλές φορές από τότε και δεν έχω πάρει απάντηση γιατί».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν είστε προϊόν παρθενογένεσης. Με μια σειρά παλινωδιών και ολιγωριών φθάσατε τη χώρα στο δίλημμα θάνατος ή κώμα. Και είπαμε κώμα για να έχουμε ελπίδες. Κερδίσατε τις εκλογές λέγοντας ότι υπάρχει χρήμα και όντως υπάρχει αλλά δεν ξέρετε πού να το βρείτε! Γιατί την επομένη που κερδίσατε τις εκλογές δεν είπατε θέλουμε 36 δις και να τα πάρετε με 3% περίπου που ήταν τότε το επιτόκιο με τα χαμηλά spreads ακόμα; Και άρχισαν μετά οι εγκληματικές διαρροές ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις και έφυγαν κεφάλαια, 40 δις, και κάθισε το πράγμα! Φτάσαμε έτσι σε εκείνη την αποφράδα ημέρα. Πού θα βρίσκαμε τα λεφτά με το δυσβάσταχτο χρέος -προϊόν αποκλειστικά κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που με πλειοψηφίες κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Το ζήτημα είναι ότι πέρυσι το Μάιο δεν υπήρχε άλλη λύση. Όμως υπήρξατε και πολιτικά δειλοί! Γιατί δεν το φέρατε με 180; Για να έρχονται σήμερα κάποιες φωνές από τη ΝΔ στα ραδιόφωνα να θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας που ήρθε με 151; Άλλοι πάλι από τη ΝΔ λένε "εντάξει ήταν με τους 151 που ήρθε". Αποφασίστε τι είναι συνταγματικό και τι όχι στη ΝΔ!»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
«Τι θα είχε γίνει τότε όμως εάν είχαμε πει όχι; Έπρεπε να δοθεί η δόση και εμείς είπαμε το μη χείρον βέλτιστο, εκεί που φέρατε τα πράγματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όμως, εσείς με τη σοσιαλιστική παρακαταθήκη τις 3ης Σεπτεμβρίου χρειαζόσασταν άλλοθι για να πάρετε εκείνα τα σκληρά μέτρα. Και απευθυνθήκατε στο ΔΝΤ.
Το θέμα είναι εάν μπορούμε τώρα να τα δώσουμε και να φύγουμε, εντάξει. Όμως την άλλη μέρα πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;
Το ζητούμενο τώρα είναι μέσα σε αυτό το σκληρό, το κουραστικό το ασφυχτικό πλαίσιο να μπορέσει η Ελλάδα να βγάλει έστω και ένα ευρώ παραπάνω απ΄ όσα χρειάζεται για να ζει.
Και επαναλαμβάνω: Εάν είχαμε τα λεφτά, ας δίναμε τα δις για να φύγει η τρόικα. Όμως την επόμενη ημέρα πώς θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις; Από πού; Αφού δεν παράγεται τίποτα, δεν υπάρχουν έσοδα, το κράτος έχει διαλυθεί με την κεκτημένη ταχύτητα των πολιτικών τόσων ετών αλλά και της δική σας πολιτική που οδηγεί με οδυνηρή ταχύτητα σε ένα γκρεμό. Γι΄ αυτό, όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:
«Ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι "μετανιώσαμε". Μα κ. Τσίπρα, αυτά που λέμε σήμερα, λέγαμε και πέρυσι τέτοια ημέρα όταν συζητούσαμε. Τα ίδια πράγματα λέμε εμείς ακριβώς, τα ίδια πράγματα. Εμείς δεν μετανιώσαμε, δεν θα μετανιώσουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας, γιατί είμαστε οι Έλληνες πατριώτες, και ένας πατριώτης προτάσσει την Πατρίδα από οποιαδήποτε συμφέρον, κομματικό και οικογενειακό. Ίσως κάτι που εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ MARFIN
Και επειδή άκουσα πριν από λίγο και το άκουσα από το καλό αυτί, την τοποθέτηση του αξιότιμου προέδρου κ. Τσίπρα, για τα θύματα της Marfin, θέλω και εγώ να εκφράσω, βεβαίως, και την οδύνη μου και την λύπη μου που είναι αυτονόητες. Όμως να πω τούτο: Εάν κάποιος διοργανώνει, επί χρήμασι, αυτό το άθλιο παιχνίδι της «ρουλέτας», της ρώσικης ρουλέτας και κάποιος σκοτωθεί, δεν φταίει μόνο αυτός που πυροβόλησε, φταίει και αυτός που οργάνωσε το παιχνίδι».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ