Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.5.11

* «Απάντηση Παπουτσή σε Ροντούλη για τις κλοπές καλωδίων» * ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής,
για το γεγονός της κλοπής καλωδίων από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, εγκαταστάσεις-υποσταθμούς της ΔΕΗ και γεωργικές γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας,



μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην απάντηση του αναφέρει τα εξής «Σε ότι αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, πράγματι, κατά περιόδους, διαπράττονται κλοπές καλωδίων ηλεκτροδότησης γεωργικών γεωτρήσεων. Για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας το προσωπικό των αρμοδίων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας πραγματοποιεί περιπολίες στα δίκτυα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, στις αγροτικές εκτάσεις και διενεργεί ελέγχους σε μάντρες παλαιών σιδήρων, προς εντοπισμό ποσοτήτων χαλκού. Επίσης, αστυνομικό προσωπικό διενεργεί τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε έμφορτα οχήματα για εντοπισμό οχημάτων που τυχόν μεταφέρουν ποσότητες χαλκού ή προσώπων που κατέχουν εργαλεία, τα οποία είναι πρόσφορα για την τέλεση των συγκεκριμένων εγκληματικών πράξεων. Παράλληλα, διενεργούνται καθημερινά έλεγχοι υπόπτων ατόμων και οχημάτων.
Από την δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας την 15-11-2010 συνελήφθησαν 3 άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 50 κιλά καμένα καλώδια. Επίσης, την 19-4-2011 διαπράχθηκε κλοπή σιδηρικών και καλωδίων, αξίας 25.000 ευρώ, για την τέλεση της οποίας συνελήφθησαν 4 άτομα. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρόμοιες πράξεις δεν καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, λόγω της μικρής αξίας των κλαπέντων αντικειμένων.
Τέλος, σας πληροφορούμε ότι, προς τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δόθηκαν, εκ νέου, εντολές και οδηγίες για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων των υφισταμένων της Υπηρεσιών, την κατάλληλη αξιοποίηση των μέσω που διαθέτουν και την περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συγκεκριμένη μορφή εγκληματικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Αστυνομικής Διεύθυνσης. Πλέον αυτών, δόθηκαν εντολές και κατευθύνσεις για την επ[ιτήρηση, μεταξύ άλλων και του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και των εγκαταστάσεων και εν γένει των χώρων από τους οποίους δύναται να αφαιρεθούν καλώδια. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες άλλων Υπουργείων και Φορείς, για την πρόληψη-αποτροπή και εν γένει λυσιτελή αντιμετώπιση των ανωτέρω εγκληματικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Οι άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. υπερβαίνουν εαυτόν με τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Επειδή όμως, αποδεδειγμένα υφίσταται έλλειψη προσωπικού και μέσων η ύπαιθρος θα συνεχίσει να βιώνει συνθήκες έντονης ανασφάλειας.
Να γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν υπέρ της διατήρησης και ενδυνάμωσης της Αγροφυλακής. Δυστυχώς, υπερίσχυσαν μικροκομματικές αντιλήψεις και η ύπαιθρος χώρα έμεινε στο έλεος προβατικών συμπεριφορών.
Σήμερα, λοιπόν, καθίσταται αδήριτη ανάγκη η συγκρότηση ενός φορέα προστασίας της υπαίθρου, που θα συνενώνει τους πρώην αγροφύλακες, τους εν ενεργεία δασοφύλακες και το προσωπικό της ομοσπονδιακής θηροφυλακής. Μόνον έτσι θα αναπνεύσει η ύπαιθρος χώρα και θα εμπεδωθεί στους κατοίκους της το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ