Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.5.11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

Αθήνα, 30 Μαΐου 2011
Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα «Απλήρωτοι Γιατροί».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ



« Για μία μικροεπισκευή των 10 λεπτών της ώρας σε ένα σπίτι, ένας τεχνίτης παίρνει 50 ευρώ.. Για κάθε έναν ασθενή που πάει σε έναν γιατρό για την υγεία του, το κράτος πληρώνει 20 ευρώ. Αυτό σας το λέω ενδεικτικά.. Αλλά να τα έπαιρναν κιόλας!
Είχατε δεσμευτεί ως κυβέρνηση –και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- ότι θα εξοφληθούν σε 45 ημέρες.. Όμως 18 μήνες τώρα οι γιατροί (οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ κι άλλα ταμεία) παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν καταθέσει τις αποδείξεις και θα φορολογηθούν για αυτά τα εισοδήματα που δεν έχουν λάβει.
Επιπλέον, οι εφημερίες (στους νοσοκομειακούς γιατρούς) έχουν να πληρωθούν 10 μήνες. Τι θα γίνει;
Ή να εξοφληθούν οι γιατροί ή να μην πληρώσουν έστω το φόρο που αντιστοιχεί εφέτος σε αυτά τα εισοδήματα.
Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, όμως, ακόμα και σε αυτήν τη συγκυρία, υποχρεούστε να βρείτε τον τρόπο να εξοφληθούν οι γιατροί».
Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Α. Λοβέρδου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

« Τη δέσμευση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι θα εξοφληθούν οι γιατροί την έχουμε ξανακούσει.. Η ουσία είναι ότι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι!
Οι γιατροί έχουν αγανακτήσει, ρωτάνε πότε θα τους πληρώσετε, πότε θα μπουν τα λεφτά και περιμένουν ξεκάθαρη κουβέντα! Τώρα θα έχουν και εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο και είναι θέμα εάν θα βγάλετε έστω και έναν..
Λύση τώρα! Λεφτά»!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ Financial Times

« Επιτέλους ας βρει και μία λύση κάπου αυτή η κυβέρνηση! Δεν ξέρω εάν είδατε σήμερα το δημοσίευμα των Financial Times που έγραφε ότι έρχονται εδώ ενεχυροδανειστές και ούτε καν θεσμικοί όπως η ΕΚΤ, αλλά ιδιώτες! Έρχεται δηλαδή ας πούμε ο Σόρος και λέει “αυτό, αυτό κι αυτό δικό μου”...
Όσο δε συνεννοείστε, τόσο πιο επαχθείς θα είναι οι όροι »..

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

« Και για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα Ιστορίας: Ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής δεν θα αναγκάζονταν να συνεννοηθούν και να πάμε σε πόλεμο εάν προηγουμένως ο Εφιάλτης δεν είχε προδώσει και δεν είχε αφήσει τους Πέρσες να περάσουν »!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

« Τέλος, για το ζήτημα με τα επικίνδυνα για την υγεία αγγούρια Ισπανίας: Είχαμε 10 θανάτους στη Γερμανία. Θα ήθελα την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας για το εάν έχουμε κάνει εισαγωγές και αν υπάρχει κίνδυνος από παράγωγα αυτών προϊόντα ».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ