Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

31.5.11

Αθήνα, 31 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την προσέγγιση και την ένταξη Σερβίας και Ουκρανίας στην ΕΕ, τόνισε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»:
Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες μεθοδεύσεις που έχουν να κάνουν με την καταπάτηση την καταρράκωση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Είναι το προοίμιο, είναι το «ελάτε να μπείτε μέσα να σας βάλουμε στη μηχανή του κιμά». Το πόσο επώδυνη είναι η μηχανή του κιμά το γνωρίζουμε όλοι και το ζούμε αυτήν την περίοδο. Ζούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης που μας οδηγεί στον ενεχυροδανειστή.
Εγώ όλους αυτούς πλέον Γιούνκερ, Όλι Ρεν, Μέρκελ τους βλέπω σαν τον Ροντ Στάιγκερ στην ταινία «Ο ενεχυροδανειστής». Έρχονται να πάρουν τα πάντα, κρύψτε τα δαχτυλίδια στο πορτοφόλι σας. Και δεν θα είναι ο θεσμικός φορέας, η ΕΚΤ, θα είναι ο ιδιώτης, ο Σόρος..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟ
Δυστυχώς εκεί οδηγούνται τα πράγματα και δεν υπάρχει τρόπος να σωθούμε. Οι προβλέψεις που υπήρχαν στην ΕΟΚ, δεν υπάρχουν στην ΕΕ. Η χώρα μας σήμερα δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει δασμούς για να μπορέσουμε να σώσουμε αυτό το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών, που πρώτα επιτρεπόταν κάτω από ακραίες συνθήκες
Είμαι έτοιμος να συζητήσω το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση και να μείνει μόνο στη νομισματική ένωση. Γιατί μας προτείνουν μέτρα που πλήττουν το λαό μας και δεν μας επιτρέπουν μέτρα που θα μπορούσαν να περισώσουν την οικονομία μας, αλλά πλήττουν τα δικά τους συμφέροντα. Να σας δώσουμε δηλαδή λεφτά αλλά να συνεχίσετε να είστε ο καλός πελάτης που θα μας τα γυρίσει πίσω πολλαπλάσια.
Δηλαδή μπορεί να πούμε εμείς: Να βάλουμε δασμούς 20% να περισώσουμε την οικονομία και από αυτά να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τη δόση; Όχι, η απάντηση, δεν μας αφήνουν.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Έρχονται τώρα να πάρουν τις κότες! Όχι τις κότες, ας πάρουν τα αυγά, τα χρυσά, τα αργυρά, αλλά τα αυγά! Οι κότες μπορεί αύριο να μας ξαναγεννήσουν αυγά και αυτές είναι οι εθνικοί πόροι, το νικέλιο, ο λιγνίτης, το νερό για το οποίο πολλοί αναλυτές λένε ότι θα γίνει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος κι εμείς θα τους το δώσουμε…
Να μη δώσουμε τους εθνικούς πόρους, τα άλλα ναι δε μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά εδώ που έφτασαν τα πράγματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...
Η ασυνεννοησία κάνει όλο και πιο επαχθείς τους όρους που μας βάζουν. Και να ξέρετε ότι αυτό το νέο σκληρό πρόγραμμα που μας επιβάλλεται –μπροστά στο οποίο το περυσινό μοιάζει με σχολική εκδρομή- είναι γιατί δε συνεννοηθήκαμε εκ των προτέρων, να πάμε να ψαλιδίσουμε κάποια από αυτά που μας επιβάλλονται ή να βρούμε κάποιες ατραπούς προς διέξοδο. Όσο εμείς δε συνεννοούμαστε τόσο αυτοί θα βρίσκουν φεγγίτες ανοιχτούς από τους οποίους θα εισβάλλουν στη χώρα και θα αφαιρούν εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ
Για το άλλο θέμα με την Ουκρανία. Είναι αυτή η επιθετική πολιτική των συμμάχων μας να αποψιλώσουν τη Ρωσία από ό, τι την περιβάλει. Η Ουκρανία είναι «μαξιλαράκι» της Ρωσίας. Γιατί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνέχεια προβλήματα; Θυμάμαι τότε την πορτοκαλί επανάσταση στο Ευρωκοινοβούλιο που πέρασαν και μας φόρεσαν μαντήλια κι εγώ ήμουν ο μόνος που δεν το φόρεσα γιατί ήταν ένα παιχνίδι των Αμερικάνων.
Να καταλάβουμε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι με τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής. Αυτός ο μονόδρομος ο οποίος γίνεται πλέον και εξαιρετικά αναγκαστικός από την οικονομική ανέχεια δε μπορεί να έχει προοπτική.
Είμαι πολύ κοντά στην απόφαση των Γάλλων. Γιατί -με αφορμή ή με άλλοθι εάν θέλετε την Ουκρανία- δεν υιοθετούμε κι εμείς αυτόν το νόμο που έχει η Γαλλία ότι απαιτείται δημοψήφισμα για την απόφαση για είσοδο στην ΕΕ ενός κράτους του οποίου ο πληθυσμός είναι πάνω από το 5% του πληθυσμού της ΕΕ; Και κανένας δεν θα μπορεί να μας εγκαλέσει γιατί θα αντιγράψουμε ένα νόμο μιας μεγάλης χώρας, της Γαλλίας.
Αυτό θα είναι και πολύ εξυπηρετικό για οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει στη συνέχεια, γιατί εμείς θα λέμε έχουμε νόμο που προβλέπει δημοψήφισμα. Διότι κάτω από τον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίσταται η χώρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να αντισταθούμε σε θέματα που θα συνειδητοποιήσουμε ότι βλάπτουν τη συνέχεια τη συνέπεια και την επιβίωση του Έθνους.
Καλύτερα το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν. Γι’ αυτό πρέπει πιστεύω και στο θέμα της Ουκρανίας να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με τα συμφέροντα των συμμάχων μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011
Με αυτά καταλήγω ότι είναι μία εξαιρετικά κομβική στιγμή ο Ιούνιος του 2011, θα είναι ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δεκαετιών και σας λέω ότι πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να ελαφρύνουμε τις συνέπειες από αυτόν το μήνα.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ