Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.5.11

* ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ*ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 24 Μαΐου 2011

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Υπηρεσιών και Προμηθειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας».


« Φαίνεται πως τα υποβρύχια είναι “μαϊντανός” και πάνε παντού και με όλα..!
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, άλλωστε οι αντίπαλοι είναι καλά ενημερωμένοι για εμπιστευτικά θέματα..
Ερωτώ: Έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε 15 χρόνια τώρα τους βυθούς με τα υπάρχοντα υποβρύχια ή υπάρχει μία υπεροπλία των Τούρκων; Κοιμάται δηλαδή ήσυχος ο αρμόδιος Υπουργός ή είναι “γυμνό” το Αιγαίο;
Σήμερα στερείται το βούτυρο από το ψωμί του ο Έλληνας γιατί αισθανόμαστε απειλή από την Τουρκία που κάνει καθημερινά αισθητή την παρουσία της και παίρνουμε εξοπλισμούς.
Επίσης, για το Διευθυντή Εξοπλισμών να μας πείτε ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του. Μπορεί η υπογραφή του να δεσμεύσει την εκροή χρήματος; Διότι διαβάζουμε ότι ο τάδε διευθυντής εξοπλισμών έστειλε έγγραφα στο Γενικό Επιτελείο ώστε να μην προχωρήσουν κάποιες εκταμιεύσεις χρημάτων τότε..
Και για το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ: Το βγάζουμε να δούμε εάν προχωράει; Να κάνουμε ένα τεστ εάν είναι αξιόπλοο ή όχι -πριν όμως ολοκληρωθεί η έρευνα των επιτροπών στη Βουλή.
Το εάν ο Σάφα ή οι Γερμανοί έχουν δίκιο, πιστεύω ότι αυτοί οι δύο φορείς προσπαθούν να κερδίσουν ο ένας εις βάρος του άλλου και πρέπει να έχουμε ιδιαιτέρως τεταμένη την προσοχή μας για να μην μας κοστίσει σε χρήμα αλλά και σε επάρκεια στο Αιγαίο.
Για το σημερινό νομοσχέδιο: Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή οδηγία που λέει επί της ουσίας ότι “καλοί πελάτες είστε εσείς μην προσπαθήσετε να φτιάξετε δικά σας εξοπλιστικά ελάτε να παίρνετε από εμάς”...
Στο Ευρωκοινοβούλιο, να ξέρετε, δεν νομοθετούν οι Ευρωβουλευτές αλλά μία πλειάδα ανθρώπων –σε 100 τους υπολογίζαμε και κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι- που φέρνουν έτοιμες τις “νόρμες” αυτές που ψηφίζονται και υπάρχει και το λόμπι που πληρώνει γι’ αυτό.
Αυτά βέβαια ισχύουν για την όλο και πιο φτωχή Ελλάδα. Η Γερμανία παίρνει εξοπλισμούς από τη δική της αγορά.
Και ερωτώ: Είναι τώρα η κατάσταση αυτή της οικονομίας για εξοπλισμούς; Μπορούμε να μιλήσουμε για τις 6 φρεγάτες που συζητάμε από την περίοδο Καραμανλή; Πιστεύω πως όχι. Όμως, η Ελλάδα πρέπει να δει εξοπλισμούς. Και πώς θα γίνει αυτό; Έχω δύο προτάσεις να σας κάνω: Πρώτον, θα επαναφέρουμε το “μου δίνεις εξοπλισμούς, σου δίνω αγροτικά προϊόντα”. Οι ανάγκες π.χ. της Ευρώπης σε βαμβάκι δεν καλύπτονται όλες από την ΕΕ κι εμάς οι αποθήκες μας είναι γεμάτες. Δεύτερον, εάν δεν φτάνουν τα προϊόντα θα συμπληρώσουμε το ποσό με travel checks για τη χώρα μας. Μιλάω για χώρες που ενδιαφέρονται και μπορούμε να ξεφύγουμε και από την υπερατλαντική εξάρτηση.
Έτσι μπορούμε να φύγουμε και από το μονόδρομο του Μνημονίου που το πιο μελανό του σημείο μάς απαγορεύει να δανειστούμε από άλλον φορέα που δεν είναι στο Μνημόνιο. Ενώ αυτοί μπορούν να μεταβιβάσουν το χρέος μας προς αυτούς σε άλλον.
Είδα τις προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν τις συζητάμε καν, δεν πρόκειται να συναινέσουμε με αυτές και γι’ αυτό κάναμε τις δικές μας προτάσεις.
Ξεκαθάρισα και στον Πρωθυπουργό, να μην αγγίξουμε τους εθνικούς πόρους. Για εμάς, νερό, λιγνίτης, νικέλιο είναι casus belli. Δώστε τούβλα, ακίνητα, όχι εθνικούς πόρους.
κ. Υπουργέ, αναρωτιέστε γιατί όλοι οι πρώην ΥΠΕΘΑ είναι εκτός Βουλής και έχουν εξαφανιστεί; Είναι παράδοση! Ένας αγρότης μού είπε πρόσφατα “να κρεμάσετε όλους τους πρώην Υπουργούς Άμυνας”.. Σας μεταφέρω αυτήν την άποψη –χωρίς να την υιοθετώ- για να δείτε πως έχει πειστεί ο κόσμος ότι εκεί είναι το μεγάλο “πανηγύρι”!
Χαίρομαι που εσείς τα περνάτε από Επιτροπή αυτά, όμως φτιάξτε μία διακομματική Επιτροπή που να χειρίζεται τις προμήθειες. Εάν γινόταν αυτό πριν 15 χρόνια, θα είχαμε φρενάρει πολλές καταστάσεις και θα είχαμε τα λεφτά στα κρατικά ταμεία και δεν θα ζούσαμε τον ευτελισμό τόσοι πρώην Υπουργοί να είναι υπόλογοι.
Τέλος, η όλη κατάσταση αλλά και η προελαύνουσα εν γένει δικτατορία των δανειστών μας, απαιτεί συνευθύνη όλων. Δεν φτάνετε μόνοι σας. Όχι συναίνεση, να λέει κάποιος άλλα σήμερα και άλλα αύριο ανάλογα με το ποιον έχει απέναντί του, αλλά συνευθύνη για να έχουν όλοι το θάρρος να φορτωθούν ένα κομμάτι από το βάρος, που φορτώσατε βέβαια στη χώρα εσείς και όχι εμείς. Όποιος φοβάται, πάει και κοιμάται..»!
Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

« Αναφέρατε πολλές φορές τη λέξη δημοσιονομική πολιτική. Υπάρχουν δύο πόδια, κ. Υπουργέ. Το ένα είναι η δημοσιονομική πολιτική και το άλλο η νομισματική πολιτική. Το ένα πόδι το χάσαμε πριν 10 χρόνια και το άλλο είναι τώρα κουτσό. Να δούμε πώς θα προχωρήσουμε..
Για τη διακομματική Επιτροπή: Να ξεκαθαρίσω ότι δεν τους θέλω ως ελεγκτές των προμηθειών αλλά ως χειριστές. 5 άνθρωποι από κάθε κόμμα να τις χειρίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της υπάρχουσας επιτροπής να τις ελέγχουν.
Και επιτέλους, φέρτε ένα νόμο με τον οποίον όλοι οι απόστρατοι δεν θα μπορούν για 10 χρόνια να δουλέψουν σε εταιρείες, διότι χρησιμοποιούν πληροφορίες που ξέρουν από το Υπουργείο.
Το υποβρύχιο Παπανικολής, τορπίλες έχει; Ειδάλλως, είναι μόνο για κρουαζιέρες..
Όσο για την εν πλω δοκιμή του υποβρυχίου 209 που είπατε ότι δεν γίνονται επειδή έχουν οι άλλοι οικονομικές διαφορές, παραμερίστε τες για να δούμε εάν είναι αξιόπλοο.
Για τα 50 εκατομμύρια της 2ης δόσης για τα υποβρύχια, πού βρίσκεται το θέμα; Τι γίνεται με αυτά; Υπάρχουν παραστατικά;
Και το μεγάλο “πάρτι” είναι στα αντισταθμιστικά οφέλη.. Ελπίζω να μην είναι παιδικές χαρές, κούνιες και τραμπάλες, όπως έγινε κάποτε και δεν έφυγαν και οι τοίχοι στη Βουλή..
Τέλος, για το επεισόδιο στο Τυχερό, -στη νησίδα του Έβρου- που θύμιζε Ίμια: Εμείς είχαμε αστυνομικούς και απέναντι ήταν λοκατζήδες. Επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ποιοι φυλάσσουν τα σύνορα; Οι αστυνομικοί ή ο στρατός; κ. Υπουργέ, να ξέρετε πάντως ότι σας εκτιμώ ιδιαίτερα και σας βλέπω στο μάξιμουμ χωρίς το ακροτελεύτιο μ...»!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ