Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.5.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ροντούλης για ΙΕΚ Μελισσοκομίας στη Λάρισα:




«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει»



Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, για την ίδρυση ΙΕΚ Μελισσοκομίας στην Λάρισα, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Συγκεκριμένα στην απάντηση αναφέρονται τα εξής «Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 232396/21-5-2007 ΚΥΑ, ιδρύθηκε ΙΕΚ Μελισσοκομίας, αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ. Τη ευθύνη για τη λειτουργία του ΙΕΚ έχει ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», ο οποίος εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ.
Ωστόσο, για να είναι δυνατή η λειτουργία του ΙΕΚ από τον ΟΓΕΕΚΑ, ήταν απαραίτητο, με ΚΥΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, να γίνει μεταφορά του ιδρυθέντος ΙΕΚ στον ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα».
Το σχέδιο ΚΥΑ που συνέταξε η Δ/νση Γεωργικών Εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ και διαβιβάστηκε στην αρμόδια Δ/νση Νομοπαρασκευαστικού Έργου και Νομικών Υποθέσεων του ΥΠΑΑΤ για περαιτέρω προώθηση, υπεγράφη από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προωθήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συνυπογραφή. Ωστόσο το εν λόγω σχέδιο ΚΥΑ δεν υπεγράφη, διότι έπρεπε να συνταχθεί και άλλη ΚΥΑ με τις προδιαγραφές του ΙΕΚ, η οποία, τελικά δεν προωθήθηκε, διότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία τροποποίησης των ισχυουσών διατάξεων. Η διαδικασία για τη λειτουργία του ΙΕΚ ρυθμίζεται, πλέον, από το άρθρο 12 του Ν. 3879/2010.»
Σχολιάζοντας την ανωτέρω απάντηση του κ. Υπουργού ο κ. Ροντούλης δήλωσε τα εξής: «Διαβάζοντας κάποιος την απάντηση του ΥΠΑΑΤ σχετικά με τη δημιουργία ΙΕΚ Μελισσοκομίας στην Λάρισα κατανοεί τον κυκεώνα γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί το ελληνικό κράτος. Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες του στον άλλο και τελικά έργο δεν παράγεται. Να θυμίσουμε όμως στον κ. Σκανδαλίδη ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για την δημιουργία της Σχολής Μελισσοκομίας στην Αβερώφειο Σχολή Λάρισας.
Συνεπώς, πρέπει οι Υπουργικές δεσμεύσεις να μετουσιωθούν τάχιστα σε πράξεις, καθόσον το χρόνιο αίτημα των μελισσοκόμων της Λάρισας είναι και δίκαιο και θα πυροδοτήσει αναπτυξιακές προοπτικές στο Νομό. Σε κάθε περίπτωση ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει : «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει». Ο κ. Σκανδαλίδης πρέπει να αποδείξει, λοιπόν, πως και ξέρει να ζυμώνει και ξέρει να υλοποιεί κατά αποτελεσματικό τρόπο τις δεσμεύσεις του. Πάντως, εμείς καλούμε την τοπική πολιτική ηγεσία (Περιφεριεάρχη, Δήμαρχο κ.α.) να κινηθεί δραστήρια για να μη πάει χαμένη μια ακόμη ευκαιρία για το Ν. Λάρισας.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ