Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.5.11

Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Περικοπές στα επιδόματα των ΑμΕΑ»


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών με μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ , φέρεται να δήλωσε:
«Υπάρχει ζήτημα στόχευσης των επιδομάτων. Και με τον όρο «στόχευση» εννοώ ότι κάποιοι που τα παίρνουν θα σταματήσουν να τα παίρνουν»».
Εμφανώς, εάν βεβαίως οι τοποθετήσεις του κ. Πλασκοβίτη αποδίδονται σωστά, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περικοπές «ευαίσθητων» επιδομάτων, θίγοντας ακόμα και την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ, που λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα από 350 έως 700 ευρώ , ανάλογα με την βαρύτητα της κατάστασης τους.
Συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Πράγματι σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση μειώσεις στα ήδη πενιχρά επιδόματα των ΑμεΑ;
2) Εάν ναι, θα χρησιμοποιηθούν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για την επιβολή των όποιων περικοπών αποφασιστούν;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ