Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.4.11

Οι ερωτώντες Βουλευτές Κιλτίδης Κωνσταντίνος Κοντογιάννης Γιώργος

12/4/2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα : «Διοριστέοι της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 8Κ/2008 στο ΙΚΑ»
Προς
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης




Κύριε Υπουργέ



Μετά από πολλές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη βουλή και αφορούσαν τα πλαίσια της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το διορισμό των επιτυχόντων υποψηφίων της προκήρυξης 8Κ/2008, το ΑΣΕΠ έδωσε την ειλικρινή και απροσδόκητη απάντηση ότι το ζήτημα ανήκει στην πολιτική της Κυβέρνησης. Δηλαδή το ΑΣΕΠ, μία συνταγματικά κατοχυρωμένη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ, έχει αποκλειστική αποστολή την εφαρμογή των Νόμων, που αφορούν την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια και ασκεί όλες τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, έως τον καθορισμό των διοριστέων. Η αρμοδιότητά του εξαντλείται με την αποστολή των σχετικών ΦΕΚ διοριστέων στους οικείους φορείς διορισμού. Mετά, η Κυβέρνηση ψηφίζει Νόμο και διορίζει κατά βούληση. Φυσικά, αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη και λόγοι γενικότερου συμφέροντος και οφέλους, το κράτος, ως νομοθέτης, μπορεί να ρυθμίσει και να τροποποιήσει τα ανωτέρω.



Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η ρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης, που ψήφισε ρύθμιση με το Ν.3899/2010 άρθρο 12, προκειμένου να διορίσει στο ΙΚΑ τους επιτυχόντες της μεταγενέστερης προκήρυξης 9Κ/2008 της ΑΤΕ ( επιτυχόντων με σχέση εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ) που υπολείπονται μορίων από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008, οι οποίοι είχαν και εξειδικευμένη εμπειρία, όπως είχε απαιτήσει ο ίδιος ο φορέας, αποτελεί παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων και παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για την ανωτέρω ρύθμιση αφού το ΑΣΕΠ είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΙΚΑ, από το Μάιο για τους ΠΕ και από την 1-12-2010 (ΦΕΚ 1180/13-12-2010) για τους ΔΕ, δηλαδή πριν την ψήφιση της τροποποίησης την 17-12-2010. Άρα η απορρόφηση μπορούσε να ήταν άμεση από την προκήρυξη 8Κ/2008 του ίδιου φορέα.

Θα μπορούσε να υπάρξει η ανωτέρω τροποποίηση, αν υπήρχε ανάγκη για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ή για συγκεκριμένες ειδικότητες διαφορετικές από τις ειδικότητες της 8Κ/2008, στις οποίες έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα, διότι θα το επέβαλε και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας. Αλλά ούτε αυτό συνέβη, παρά έμειναν να περιμένουν επτά μήνες διακόσιοι πτυχιούχοι ΠΕ και εξακόσιοι τριάντα έξι ΔΕ στα αζήτητα.

Χρέος λοιπόν, όλων των αρμοδίων, είναι να προστατεύσουν τους διοριστέους της 8Κ/2008 στο ΙΚΑ, από πράξεις που πλήττουν την τήρηση της νομιμότητας και την Αρχή της ισότητας των Ελλήνων Πολιτών και συγχρόνως βλάπτουν το κύρος του ΑΣΕΠ μετατρέποντάς το σε μία μηχανή επιλογής προσωπικού χωρίς περαιτέρω αρμοδιότητες.

Είναι πασιφανές, ότι η κυβέρνηση οδηγεί τους διοριστέους αυτού του διαγωνισμού στα συνταγματικά δικαστήρια, οδηγώντας την αξιοπιστία της εκτελεστικής εξουσίας στο κατώτερο σκαλί.

Επειδή τέτοιες συμπεριφορές και νομοθετικές πρωτοβουλίες τραυματίζουν την εν γένει αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της πολιτείας κ. Υπουργέ ερωτάσθε :

- Θα δώσετε την δέουσα λύση, προχωρώντας στον διορισμό των διοριστέων της 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ, πριν αποφανθούν τα συνταγματικά δικαστήρια;





Οι ερωτώντες Βουλευτές



Κιλτίδης Κωνσταντίνος



Κοντογιάννης Γιώργος
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ