Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.4.11

Αθήνα , 13 Απριλίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 2001 ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ:
Σκεφτόμουν κάποιον δημοσιογραφικό τίτλο για το σημερινό νομοσχέδιο. Σκέφτηκα το «Έμπρακτη μετάνοια»! Αλλά με καθυστέρηση 10 ετών γι’ αυτό το ολίσθημα στο Σύνταγμα, το οποίο πριν 10 χρόνια ψήφισαν όλοι εδώ σ’ αυτήν την Αίθουσα, εκτός από 12 (8 ΟΧΙ και 4 ΠΑΡΩΝ) και κάποιους άλλους που το έπαιξαν Πόντιοι Πιλάτοι και έλειπαν.
Η ευθύνη λοιπόν είναι συνολική. Έχετε συνειδητοποιήσει τι λάθος κάνατε τότε; Έχετε ζητήσει συγγνώμη που υπήρξατε “μπόσικοι”; Σήμερα δε μπορεί να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίτημα “να μπει κάποιος φυλακή”, επειδή κάποιοι εδώ πριν 10 χρόνια έδωσαν τη δυνατότητα σε 18-20 μήνες να εξαλείφεται το αξιόποινο για τους υπουργούς.
Τώρα με αυτό που κάνετε, επειδή το υπαγορεύει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Ο κόσμος βοά!
Πριν 15-16 χρόνια θυμάμαι όλοι του ΠΑΣΟΚ στέκονταν προσοχή στον Άκη Τσοχατζόπουλο στον οποίο κάποιοι έβλεπαν το νέο αρχηγό τους! Σήμερα, ποιος από σας τολμά να πιει έναν καφέ με τον Τσοχατζόπουλο που τότε παρακαλούσατε για μία ματιά του; Έτσι είναι! Τον έχουμε εξοβελίσει, τον έχουμε απαξιώσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όμως δεν τιμωρείται επειδή το φρόντισαν κάποιοι..

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ:
Η Δικαιοσύνη αισθάνεται απομονωμένη! Και φάνηκε κι από το εξής: Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προσκαλεί προχθές τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αυτός λέει στην ουσία “δεν έρχομαι, δεν σας αναγνωρίζω...”
Δε νομίζω το ανώτατο όργανο, η Βουλή, μέσω της Επιτροπής της, να ήθελε να βιαιοπραγήσει εναντίον του προσκεκλημένου της! Αυτή η στάση καταδεικνύει αντιπαλότητα, απαξία, άρνηση και θα υπάρξουν θύματα από όλο αυτό. Πρέπει να ελέγξουμε αυτήν την κατάσταση!
Και να θυμίσω ότι 270 περίπου άνθρωποι εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισαν τότε υπέρ της επένδυσης Βωβού και ένας άνθρωπος της Δικαιοσύνης τη σταμάτησε..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Για τα μάτια του κόσμου το φέρατε αυτό το νομοσχέδιο τώρα! Έχετε καταλάβει ποια είναι τα μεγέθη; Ο Μαντέλης πήρε 200.000 ευρώ –όσο ένα διαμέρισμα- και υπήρξε μία σπουδή στην υπόθεση από το ΠΑΣΟΚ που μας ικανοποίησε. Εδώ τώρα, όμως, υπάρχει περίπτωση ενθυλάκωσης 83 εκατομμυρίων ευρώ από μία μόνο υπόθεση και καθυστερείτε επειδή κρατάτε εδώ άλλες καταστάσεις που σας προστατεύουν από τα χειρότερα.
Γιατί άλλη μεταχείριση για τα υποβρύχια σε Υπουργούς που ενήργησαν στην ίδια υπόθεση; Τα βρήκατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθεί ο Άκης στην Προανακριτική και οι άλλοι να “καλυφθούν” με την Επιτροπή Εξοπλισμών που θα μετατραπεί σε ενός είδους Εξεταστική; Και ξέρετε ότι δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ τον Τσοχατζόπουλο.. Όμως, η FERROSTAAL, όπως βρέθηκε από τη Γερμανική Δικαιοσύνη, έδωσε μίζα 11 εκατομμυρίων μετά το 2004... Δε νομίζω να υπάρχει αναδρομική μίζα! Άρα, γιατί να υπάρξει άλλη αντιμετώπιση αυτών των Υπουργών; Και, παρεμπιπτόντως, πήραμε τα υποβρύχια που έγερναν επειδή ήμασταν ευάλωτοι στο Αιγαίο και τώρα λέγεται ότι είναι μια χαρά ο Παπανικολής..
Εν πάση περιπτώσει, να πάνε όλοι στην Προανακριτική και όποιος είναι αθώος να αποδειχθεί. Η Επιτροπή Εξοπλισμών για τους άλλους σημαίνει συγκάλυψη!

ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ “ΚΑΠΕΛΑ” ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ:
SIEMENS: Έστειλα 2 επιστολές στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του πορίσματος και μετά από πάροδο πολλών μηνών έρχεται στην Αίθουσα. Ποια όμως η ζημία του Δημοσίου από τη SIEMENS;
Και τι κάνετε για το επαχθές χρέος; Γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν είναι πάνω από 300 δις αλλά λιγότερο από 250 δις ευρώ!
Αναθέστε σε μία δημόσια ή ιδιωτική Αρχή παγκόσμιας φήμης να καθορίσει τη ζημία που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια, αφού τους πείτε τι αγοράσατε και πόσο.
F-16, Mirage, Leopard, βλήματα για τα Leopard.. Εμείς στον ΛΑ.Ο.Σ. έχουμε υπολογίσει ότι είναι πάνω από 50 δις ευρώ η ζημία η συνολική και το υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κανείς δε συγκινείται..
Αλλά εμείς όχι μόνο δε μπορούμε να βάλουμε κάποιον φυλακή αλλά δε μπορούμε και να πάρουμε πίσω τα καπέλα..

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ
Να πω και κάτι γι’ αυτούς που προσκυνάνε τους Γερμανούς: Όταν συναντιέστε με Γερμανό επίσημο να μετράτε μετά τα δάχτυλά σας! ΟΤΕ, Ναυπηγεία, υποβρύχια, ΜΑΝ, Leopard... Σε όλα είναι μέσα οι Γερμανοί και ανεχόμαστε και να μας ξεφωνίζουν και να μας λένε ότι στην Ελλάδα η μίζα είναι όπως το φιλοδώρημα στη Γερμανία κι ότι η Πορτογαλία είναι νηπιαγωγείο μπροστά στην Ελλάδα κτλ.. Ποιοι; Οι διαφθορείς κατηγορούν το διαφθειρόμενο! 50 χρόνια κάναμε για να καταφέρουμε να βγει από το Larousse το “απατεώνας” δίπλα στο “Έλληνας” και τώρα επανήλθε..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ:
Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, όπως λέει και ο λαός!
Έγιναν τα μύρια όσα με το Χρηματιστήριο.. Έβγαιναν Σημίτης και Παπαντωνίου και έλεγαν θα φτάσει στις 7000 μονάδες το Χρηματιστήριο, έπαιρνε ο κόσμος δάνεια και έπαιζε και καταστράφηκε όταν έπεσε στις 1000 μονάδες! Και ήρθε η ΝΔ και δεν έκανε τίποτα -γιατί είχε παραγραφεί λέει το αδίκημα. Αλλά ξέρουμε ότι ήταν όλοι, και της ΝΔ, μέσα στο μεγάλο κόλπο!
Δομημένα ομόλογα: Η ΝΔ τα ξεκίνησε; Όχι! Από το 1997 ξεκίνησε με το Σημίτη..
Εξεταστική για την Οικονομία: Σας το λέω μία ακόμη φορά: Τους τη χαρίζετε! Δεν ξέρω εάν το κάνετε στα πλαίσια του συμψηφισμού με τις άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν, όμως σε 2 μήνες παραγράφεται και τους τη χαρίζετε!
Είστε σιαμαίοι στη διαφθορά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια! Και τώρα, επειδή αντιστέκεται ο λαός, έρχεστε να δείξετε μία δήθεν έμπρακτη μετάνοια με αυτό το νομοσχέδιο.. Αλλά όλα αυτά καταγράφονται τώρα στα ποσοστά σας που σύρεστε στο 20%.
Γι’ αυτό επιβάλλονται τώρα εκλογές, για να αδειάσει ο ελληνικός λαός τον τόπο απ’ ό, τι τον έχει βρομίσει όλα αυτά τα χρόνια!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Θα μπορούσα να σας πω ότι χειροκροτώ την πλειοψηφία των λεχθέντων, όμως έχω κάποιες ενστάσεις, αιτιάσεις και ερωτήματα. Εδώ υπήρξε, σαφώς, μία διαφωνία με την εκτίμηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ως προς το ρόλο της Βουλής. Εγώ αν ήμουν στη θέση αυτών των κυρίων θα είχα παραιτηθεί ήδη. Δεν μπορεί να διατυπώνεται, ευθέως, η διαφωνία του προϊσταμένου υπουργού, στο ρόλο και με τον τρόπο τον οποίο προΐσταται το υπουργείο Δικαιοσύνης των δικαστών και να παραμείνουν στη θέση τους. Ή έπρεπε να έρθουν στην Επιτροπή ή να παραιτηθούν. Από τη στιγμή που τους καλείτε εσείς να πράξουν το καθήκον τους και δεν έρχονται, είναι θέμα υψίστης διαφωνίας και πιστεύω να το αντιλαμβάνονται εντός και εκτός αιθούσης.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Δεύτερον, μιλήσατε για κάποια κέντρα οικονομικά, τα οποία ελέγχουν κάποιους πολιτικούς. Δεν θα διαφωνήσω, πρέπει όμως εσείς, ως υπουργός Δικαιοσύνης, να μας πείτε ποιοι πολιτικοί ελέγχονται από ποια οικονομικά κέντρα. Για να ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας και τι ρόλο παίζει. Άρα, λοιπόν, περιμένω να μου πείτε ονόματα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Τρίτον, αυτά τα οποία είπατε για τις γερμανικές εταιρίες, εγώ τα καλοάκουσα, να τα πείτε όμως και στον Πρωθυπουργό για να τα πει στη κα Μέρκελ. Τα ίδια πράγματα που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης μέσα στην αίθουσα του εθνικού κοινοβουλίου, πρέπει να τα ακούσει το αυτί της Μέρκελ από τον κ. Πρωθυπουργό. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι όταν πηγαίνει ο Πρωθυπουργός στις συναντήσεις αυτές, μόνο ακούει.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ‘89
Τέλος είπατε για κάποιους κατηγόρους από το βρόμικο ’89. Συμφωνώ, να σας θυμίσω όμως ότι κάποιοι από τους κατηγόρους του βρόμικου ’89 προήχθησαν κοινοβουλευτικά και αλλού από το ΠΑΣΟΚ!»

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κ. Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Συμφωνώ με αυτό που είπατε για το Κοινοβούλιο, αρκεί να θυμόμαστε όλοι ότι γράφεται με «οι» και όχι με «υ». Ομολογήσατε στην αρχή της αγορεύσεώς σας ότι δεν ήταν το μείζον αυτό που κάνατε κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, άρα ήταν το έλασσον. Είσαστε, λοιπόν, πράγματι για ελάσσονα πράγματα. Το ομολογήσατε. Όπως είπατε, επίσης, ότι δεν κάνατε στο ακέραιο το καθήκον σας. Συμφωνούμε, δεν κάνατε στο ακέραιο το καθήκον σας. Αυτά λέμε κι εμείς μέσα στην αίθουσα.
Είπατε ότι είναι επάνω οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και πολύ καλά κάνατε. Αλλά δεν κάνατε καλά όταν είπατε ότι ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είχε λόγους που δεν ήρθε. Για εμένα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έπρεπε να έρθει. Δεν καταλαβαίνω πως έρχονται οι αντιπρόεδροι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και δεν έρχεται ο Πρόεδρος. Αυτά όλα είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά και δεν καταλαβαίνω γα ποιό λόγο πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΙΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Σαφέστατα η δικαιοσύνη αισθάνεται μειωμένη. Σαφέστατα και η δικαιοσύνη δεν πρέπει να πάει στο ΙΚΑ κ. Υπουργέ. Προστατέψτε την επιτέλους από το μένος του κ. Παπακωνσταντίνου. Άλλος ο ρόλος των δικαστών άλλος των υπολοίπων. Όπως και να το κάνουμε! Δεν μπορούν να πάνε στο ΙΚΑ. Και, εν πάση περιπτώσει, αν τον δικαστικό τον θέλουμε αδέκαστο, ας έχουμε μια ανοχή στα οικονομικά του. Δεν μπορεί να είναι γυμνός ο δικαστής για να δικάσει, όταν μάλιστα υπάρχουν και όλα τα παράκεντρα που μιλήσατε προηγουμένως. Χρειάζεται μια προστασία ο δικαστής. Γι αυτά ναι! Σαφέστατα! Έχετε την πλήρη προστασία μας αν προβείτε σε αυτές τις ενέργειες. Όχι όμως, και οποιαδήποτε απόφαση προσβάλει το Κοινοβούλιο να την δεχόμαστε κ. καθηγητά. Νομίζω ότι πρέπει να το κατανοήσετε αυτό.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ.. «ΤΣΑΓΙΕΡΑΣ»
Είπατε πριν για την διαφθορά, ότι στην πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου, συζητήσαμε για τη διαφθορά. Και προσήλθε ο αξιότιμος αρχηγός της Ν.Δ. Πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε και συμμετείχε επειδή υπάρχει γενικευμένη διαφθορά. Αν δεν πίστευε ότι υπάρχει γενικευμένη διαφθορά, δεν θα ερχόταν στη σύσκεψη. Άρα η διαφθορά υπάρχει. Άλλο θέμα ότι με το έλασσον που κάνατε τότε δεν έχει πιαστεί κανείς μέσα σε μια δεκαετία, από όλους αυτούς για τους οποίους φωνάζει καθημερινώς ο ελληνικός λαός. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Αλλά τι περιμένει κανείς κ. Παυλόπουλε, όταν υπήρξαν πρόσωπα που διεκδικούν την Πρωθυπουργία εις την χώρα, αρχηγοί κομμάτων οι οποίοι βολεύονταν με τσαγιέρες και καφετιέρες, τράκα από την Siemens. Ε, δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος. Δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά, όταν υπουργοί καταδέχονταν από τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα που αφήσατε εσείς να φύγουν στο εξωτερικό -κι ευτυχώς που υπήρξε και η Γερμανική Δικαιοσύνη και τους ήλεγξε, γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε γιατί τους φυγαδεύσατε τους πρωταγωνιστές- ευτυχώς, λοιπόν, που υπήρξε και η Γερμανική Δικαιοσύνη και μάθαμε και κάτι, τι περιμένατε, λοιπόν, όταν υπουργοί συνωθούντο στην αυλή του Χριστοφοράκου για να πάρουν μια τσαγιέρα. Είναι γενικευμένη η διαφθορά, από την τσαγιέρα μέχρι τα 83 εκατ. των υποβρυχίων»

Απαντώντας σε νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
(Κ. Παυλόπουλε..) Είπατε για τα παλιά, να σας πω για τα καινούργια, για τα φρέσκα κουλούρια. Μέχρι εχθές -πηγαίνετε στα πρακτικά της Ολομέλειας ή της Επιτροπής Εξοπλισμών, λέγατε δια των πλέον αρμοδίων προσώπων ότι δεν έχετε δώσει τίποτα, κατά την διάρκεια της διακυβερνήσεώς σας, στους Γερμανούς για τα υποβρύχια. Ούτε μία! Κι όμως, 723 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μεταξύ 2004-09 σ’ αυτά τα ίδια υποβρύχια που λέγατε εσείς ότι γέρνουν! Επομένως, ψεύδεστε ασυστόλως μέσα στην αίθουσα! 723 εκ. ευρώ δώσατε μεταξύ ’04 και ’09, εκτός και αν ψεύδεται επισήμως το έγγραφο που έχει στείλει ως απάντηση σε ερώτημα του κ. Κοραντή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Άρα, λοιπόν, ψεύδεστε και προσπαθείτε σήμερα να καλύψετε τα ψεύδη σας αυτά.



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
κ. Υπουργέ, είπατε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας πάει και τα λέει στην κα Μέρκελ. Θέλω να πιστεύω ότι ανάμεσα σε αυτά που της λέει είναι και για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Μακάρι να το πει και να το ξαναπεί και να το κερδίσει. Εάν πάρουμε αυτά τα λεφτά ξέρετε ότι σβήνουμε το μισό δημόσιο χρέος. Θέλω, λοιπόν, να πιστεύω ότι αυτό που είπατε ότι “τα λέει ο Πρωθυπουργός”, και να τα καταφέρει».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ