Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.4.11

Αθήνα, 28 Απριλίου 2011



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για λήψη απόφασης σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Απόστολου- Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου, τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
«Σήμερα η Βουλή αποφασίζει για το εάν θα κινηθεί νομικά κατά του κ. Τσοχατζόπουλου. Το ερώτημα όμως είναι: σήμερα ανακάλυψε η Βουλή, μετά από δέκα χρόνια, ότι υπήρχε σκάνδαλο τότε;
Και επιπλέον: Το σκάνδαλο αφορά μόνο τον Άκη;
Η αλήθεια είναι ότι η αφετηρία του σκανδάλου είναι τότε για να καταλήξει τώρα που πήραμε τα υποβρύχια όπως τα πήραμε με τη νομοθετική ρύθμιση που μας έφερε εδώ πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος.
Εάν ψάξουμε, θα ψάξουμε όλους και για όλα!
Και απευθύνομαι στη Ν.Δ.: Συμφωνεί με τη θέση του εισηγητή της που είπε το ίδιο; Εάν ναι, φτιάξτε ένα δικό σας αίτημα για προανακριτική για όλους και για όλα να το υπογράψουμε κι εμείς τώρα.
Όχι μόνο για τον Τσοχατζόπουλο. Ο λαός το λέει αυτό "πλακάκια". Γιατί "συγχωροχάρτι" σε όλους τους άλλους; Ο Εισαγγελέας που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή μιλάει για ευθύνες όλου του ΚΥΣΕΑ, διότι, χωρίς αυτό, ο Τσοχατζόπουλος δε μπορούσε να κάνει τίποτα όσο μεγάλο κι αν ήταν το κίνητρο. Το ΚΥΣΕΑ όμως, όπως και οι μετέπειτα Υπουργοί Άμυνας μένουν απ΄ έξω από την προανακριτική. Θα ασχοληθεί με αυτά η Επιτροπή Εξοπλισμών. Δηλαδή θα γίνει μια απλή κουβέντα.
Εάν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τη συνείδησή μας να ψάξουμε για όλους και για όλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ FERROSTAAL ΚΑΙ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Άραγε οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ήξεραν ότι η Ferrostaal, με όχημα τις ελληνικές παραγγελίες, έβγαζε χρήματα και τα πήγαινε στο Άμπου Ντάμπι που δήλωνε ως έδρα, διότι, εν τω μεταξύ, είχαν κλείσει τα παράθυρα στη Γερμανική Δικαιοσύνη για μίζες;
Και τώρα παρουσιάζουν κάποιοι ως σωτήρα το Άμπου Ντάμπι!
Ερωτώ τον παριστάμενο ΥΠΕΘΑ: Με τη νέα συμφωνία για τα υποβρύχια έχουν δοθεί ήδη 50 εκατομμύρια ευρώ, 50 ακόμη είναι να δοθούν μέσα Μαΐου και άλλα 100 είναι να δοθούν το Φθινόπωρο. Τι έκαναν γι΄ αυτά που έχουν ήδη δοθεί; Προχώρησε το έργο; Διότι οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν προχωρά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
Το ΚΥΣΕΑ λοιπόν αποφάσισε να προχωρήσει σε εκείνη τη σύμβαση ο κ. Τσοχατζόπουλος. Υπήρξε διακίνηση μιζών ύψους 83 εκατ. ευρώ... Πρωθυπουργός υπήρχε τότε; Και έστω ότι το ΚΥΣΕΑ την πρώτη φορά εξαπατήθηκε ή το προσπέρασε. Μετά, δεύτερη φορά, με ΥΠΕΘΑ τον Γ. Παπαντωνίου αποφάσισε την αναβάθμιση άλλων υποβρυχίων με υπογραφή και Γ. Παπανδρέου. Και έρχεται τώρα η παρούσα κυβέρνηση -με σχεδόν την ίδια σύνθεση- με Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και ΥΠΕΘΑ το Βενιζέλο και ανακαλεί αυτήν την απόφαση. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Δεν πρέπει να τα ψάξουμε όλα αυτά; Δεν πρέπει να ψάξουμε και για τα 11 εκατ. ευρώ μίζες που δόθηκαν το 2007 σύμφωνα με τη γερμανική Δικαιοσύνη; Η ΝΔ μιλούσε κάποτε για όλο το εύρος. Ας πάμε σε όλο το εύρος λοιπόν.
Ο προηγούμενος ΥΠΕΘΑ, ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησε για "πλωτό φέρετρο". O κ. Βενιζέλος το αγόρασε και τώρα θέλουμε να πουλήσουμε στην αγορά ένα υποβρύχιο που χαρακτηρίστηκε "πλωτό φέρετρο"; Μπράβο!
Τα λάθη είναι τραγικά και διαχρονικά και τώρα εστιάζουμε μόνο στον κ. Τσοχατζόπουλο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
Υπάρχει κανένας σοβαρός νομικός που να πιστεύει ότι ο Άκης θα πάει φυλακή; Έχει διαβεβαιωθεί ότι δεν θα πάει και γι΄ αυτό έρχεται σήμερα εδώ όχι για να αποκαλύψει τα πάντα. Διότι έγιναν πολλές κομματικές καμπάνιες με λεφτά του Άκη και ο ίδιος έχει πολλά βίντεο με τις εξόδους και εισόδους από το Πεντάγωνο που δεν ξέρω εάν θα τα δώσει.
Ελάτε σήμερα εσείς της ΝΔ να καταθέσουμε αίτημα για διερεύνηση από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Έχετε το θάρρος ή φοβάστε μην σας ακουμπήσουν;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Και παρεμπιπτόντως που είναι παρών ο ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αληθεύει αυτό που διέρρευσε ότι το Ισραήλ έθεσε ζήτημα casus belli εάν εμείς οριοθετήσουμε ΑΟΖ και η Τουρκία αντιδράσει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Η Συρία δεν είναι Τυνησία ούτε Λιβύη. Η Συρία έχει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ιράν και έχει το 1/3 των Κούρδων. Εάν ξεφύγει η κατάσταση μπορεί να έχει διάφορες εμπλοκές. Ο στόχος όπως έχω ξαναπεί είναι το Ιράν. Και η Συρία είναι ο τελευταίος μοχλός πιέσεως προς το Ιράν, το οποίο ελέγχει την Χεζμπολάχ και την Χαμάς. Μπορεί επίσης να υπάρξουν και αναταράξεις από πλευράς Ρωσίας.
Ζητάω σαφείς απαντήσεις: Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιδράσουμε σε μία τέτοια εξέλιξη;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τέλος, σας λέω ότι έτσι η αλήθεια δεν θα βρεθεί. Αφήνετε απ΄ έξω μία εκτεταμένη περίοδο και όλο αυτό μού θυμίζει κόλπο συγκάλυψης όπως και με το Χρηματιστήριο.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα συμπράξει σε ένα ακόμη κόλπο συγκάλυψης. Σας αφήνουμε μόνους σας στα "πλακάκια" και αποχωρούμε!».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ