Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.4.11

Αθήνα , 28 Απριλίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


Ο Ειδικός Αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθ. Πλεύρης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για λήψη απόφασης σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Απόστολου- Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου, τόνισε τα εξής:


ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗΣ (Ειδικός Αγορητής ΛΑ.Ο.Σ.):

Για προηγηθείσα τοποθέτηση του κ. Καμμένου
- Είναι αδιανόητο να ακούγεται στην Αίθουσα ότι τα «γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ» και μάλιστα από μέλος της παράταξης που έχει νεκρούς από την Τρομοκρατία.
- Και εσείς κύριοι της ΝΔ που χειροκροτήσατε τον κ. Καμμένο ο οποίος μίλησε για ευθύνες που φτάνουν έως και τον κ. Σημίτη, πού είναι το δικό σας αίτημα για προανακριτική που θα τους περιλαμβάνει όλους;

Για την υπόθεση:
- 2008: Η Εισαγγελία του Μονάχου εξετάζει για χρηματισμό τη Ferrostaal. Ανακαλύπτει ότι η γερμανική εταιρία είχε δημιουργήσει 2 θυγατρικές-“συμβουλευτικές” εταιρείες που διακινούσαν χρήματα χωρίς παραστατικά μέσω της τράπεζας UBS. Από τα στοιχεία προκύπτουν υπόνοιες για μίζες 83 εκατομμυρίων ευρώ!
Υπάρχουν ενδεικτικές καταθέσεις Γερμανών για την υπόθεση στην ανακρίτρια της Γερμανικής Δικαιοσύνης:
ο 72 χρονος κ. Χάουν από το ΔΣ της Ferrostaal –σήμερα προφυλακιστέος- δηλώνει: «Στην Ελλάδα δε μπορείς να κάνεις δουλειές χωρίς πολιτικές διασυνδέσεις», «Ο κ. Τσοχατζόπουλος έφερε σε επαφή ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση», «Δεν ανησυχούσαμε, γιατί ποιος θα έκανε έλεγχο στην Ελλάδα..;».
Ο Διευθυντής της Ferrostaal δηλώνει: «Η μίζα στην Πορτογαλία δεν είναι τίποτα μπροστά στην Ελλάδα! Η Πορτογαλία είναι νηπιαγωγείο μπροστά στην Ελλάδα!»
Γερμανός πρώην Διευθυντής στο Ελ. Βενιζέλος: «Η δωροδοκία στην Ελλάδα είναι σαν το φιλοδώρημα!»
- Μιλάτε για κάθαρση! Ποια κάθαρση όμως; Η Δικογραφία που εστάλη από την Εισαγγελία στη Βουλή κάνει μήπως λόγο μόνο για τον Τσοχατζόπουλο και την περίοδο ’98-’02 ή ζητά τη διερεύνηση ευθυνών του συνόλου των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ;
- Επιπλέον, η Εισαγγελία, εκτός από τις συμβουλευτικές εταιρείες αναζητά ευθύνες και για τις συμβάσεις με τα αντισταθμιστικά οφέλη που δεν ελέγχονταν από όλους τους μετέπειτα υπουργούς έως και το 2009 και είναι πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ!
- Το 2007: Συμβουλευτική εταιρεία κάνει αγωγή κατά της Ferrostaal και κλείνει στα 11 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Γερμανική Δικαιοσύνη καταλήγει ότι πρόκειται για μίζες που δόθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα το Νοέμβριο του 2007. Στον Άκη πήγαν κι αυτά τα λεφτά;;; Το 2007..;;;
- Δεν μπορεί να ακούγεται στην Αίθουσα ότι μία Διεθνής Σύμβαση –η οποία πράγματι έχει υπερνομοθετική ισχύ- θα λάβει και υπερσυνταγματική ισχύ και θα είναι υπεράνω του άρθρου 86 του Ελληνικού Συντάγματος που προβλέπει την εξάλειψη του αξιοποίνου.
- Ποια τα αδικήματα του κ. Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ:
Α) 2000. Δωροδοκία. Μα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει επέλθει εξάλειψη του αξιοποίνου!
Β) Μαύρο χρήμα: Υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Μαντέλη επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη χωρίς ανάμειξη της Βουλής. Ποια η ανάμειξη της Βουλής εδώ στο μαύρο χρήμα; Είναι ύποπτο εάν πούμε ότι το παίρνουμε κι αυτό πάνω μας! Ποιοι λοιπόν θέλουν την κάθαρση πραγματικά; Αυτοί που θα πουν ναι στη σύσταση και θα εντάξουν το μαύρο χρήμα στα πλαίσια των καθηκόντων του Υπουργού ή αυτοί που θα πουν όχι δεν έχουμε δουλειά στο μαύρο χρήμα και πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Προσέξτε! Τραβήξτε πίσω την πρότασή σας γιατί θα δώσετε άλλοθι για εξάλειψη του αξιοποίνου!
- Γιατί μένουμε στο ’98-’02; Επειδή ξέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες. Πρόκειται για ένα μεγάλο συμψηφισμό ευθυνών που καταγγέλλουμε ευθέως!! Θα πάμε πάλι σε μία Προκαταρκτική που θα καταλήξει όπως το Βατοπέδι.
- Εμείς σας λέμε: Μπορείτε αύριο το πρωί να πάτε σε πράξη καταλογισμού για τα 83 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον και να κατάσχετε περιουσίες. Κι ας πάει στα Διοικητικά Δικαστήρια μετά ο κ. Τσοχατζόπουλος να ξεμπλέξει και να δικαιωθεί..

Συμπερασματικά για τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ.
- Εμείς λέμε: Ναι στην Προκαταρκτική αλλά σε όλο το φάσμα ακόμα και χωρίς ονόματα και όποιον βρίσκουμε στην πορεία τον παραπέμπουμε με νέα στοιχεία. Προκαταρκτική για όλους και για το τότε ΚΥΣΕΑ και για όσους διετέλεσαν Υπουργοί μέχρι σήμερα. Ειδάλλως, πράξη καταλογισμού αύριο το πρωί και η υπόθεση του μαύρου χρήματος στη Δικαιοσύνη.
-Εμείς δεν ξέρουμε πώς θα συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που θα παραγράψει ένα ακόμη σκάνδαλο!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ