Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.2.11

Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Λάρισας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριου Ροντούλη, προς τον Πρωθυπουργό.

«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΤΖΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ»



Στο «μαρτύριο της σταγόνας» υποβάλλει το υπουργείο Οικονομικών τον ελληνικό λαό, αποφάνθηκε ο Αστέριος Ροντούλης, κατά τη χθεσινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή με θέμα το «εξωφρενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως ανέφερε, η δανειακή σύμβαση ουδέποτε ήρθε προς ψήφιση ή συζήτηση στη Βουλή, ο ίδιος χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας με «αυτοκρατορικό τρόπο», αφού εξασφάλισε με σχετική τροπολογία υπερεξουσίες για τον… εαυτό του, ενώ, παράλληλα, «κρύβεται πίσω από την τρόικα» και επιδίδεται σε «αντίσταση της πυτζάμας», προκειμένου να καλύψει δικές του ανεπάρκειες και ατολμίες.
Σε σχέση με τη συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις, ο κ. Ροντούλης αναρωτήθηκε πώς ενώ το μνημόνιο 2 προέβλεπε αποκρατικοποιήσεις ύψους 1 δις ευρώ και το μνημόνιο 3 αποκρατικοποιήσεις ύψους 7 δις, για την περίοδο 2011-2013, αίφνης η κυβέρνηση εμφανίζεται να μιλάει για 50 δις ως το 2015 εκ των οποίων τα 15 δις θα βρεθούν ως το 2012. Εγχείρημα που, ούτως ή άλλως, είναι «παντελώς ανέφικτο», όπως είπε ο βουλευτής.
Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι ο στόχος των 50 δις «δεν είναι μνημονιακός», επέμεινε ωστόσο ότι είναι μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι μείζων στόχος της κυβέρνησης παραμένει η δημοσιονομική προσαρμογή και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην τιθάσευση του ελλείμματος και στην επιτάχυνση διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων».
Από την πλευρά του ο κ. Ροντούλης κατηγόρησε τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ότι δεν διαπραγματεύεται σθεναρά και ότι, μόνο εάν και εφόσον παρασχεθούν στη χώρα διευκολύνσεις όπως η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας και η μείωση του επιτοκίου δανεισμού, θα πρέπει η Ελλάδα να εξετάσει την επαναγορά ομολόγων της με χρήματα από το Μηχανισμό Στήριξης για την οποία θα μπορούσε να μπει ως εγγύηση η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Δυστυχώς όμως, όπως εξήγησε ο βουλευτής Λαρίσης, η κυβέρνηση «έκαψε αυτό το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί εξαιτίας του ατυχέστατου επικοινωνιακού τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τις απαράδεκτες δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας».
Στους ισχυρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου ότι «η κυβέρνηση δεν καίει κανένα χαρτί, αλλά διαπραγματεύεται σθεναρά, λέει την αλήθεια και οι πολίτες στηρίζουν την προσπάθειά της», ο κ. Ροντούλης απάντησε ότι «ο λαός δεν είναι αφελής, κ. υπουργέ. Αντιλαμβάνεται την αλήθεια. Όλες οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις έχουν αναιρεθεί. Είναι καιρός η κυβέρνηση να σοβαρευτεί! Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά τρικ, κοιτάξτε τον ελληνικό λαό στα μάτια και πείτε του την αλήθεια».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ