Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.1.11

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: Τρίμηνη ανανέωση βιβλιαρίων Υγείας στον Ο.Π.Α.Δ. για τους κατέχοντες προσωρινό βιβλιάριο, επιβαρύνει το έργο του Οργανισμού και επιτείνει ανεπίτρεπτα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.



Εγκύκλιος του 2005 του Ο.Π.Α.Δ. φέρεται να υποχρεώνει τους συνταξιούχους του Δημοσίου, για τους οποίους δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική Πράξη συνταξιοδότησης από το Γ.Λ.Κ., σε ανά τρίμηνο ανανέωση του προσωρινού βιβλιαρίου υγείας τους.
Συνταξιούχοι όμως της κατηγορίας αυτής, προσερχόμενοι στα γραφεία του Υ.Π.Α.Δ. (Αχαρνών 98), αναγκάστηκαν να περιμένουν, όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν αγανακτισμένοι, για εργασία μόλις 2 λεπτών περισσότερο από 2ώρες, τόσο κατά την πρώτη μετατροπή του παλιού τους βιβλιαρίου σε προσωρινό, όσο και κατά τη δεύτερη ανανέωσή του μετά την πάροδο του τριμήνου, και θα αναμείνουν κατά τα φαινόμενα άλλες τόσες ώρες για την έκδοση του οριστικού τους βιβλιαρίου, εάν και εφόσον εκδοθεί η αναφερθείσα Πράξη εντός του εξαμήνου. Το γεγονός ότι η αναμονή αυτή είναι η συνήθης το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώθηκε τόσο από τους καταγγέλλοντες όσο και από υπαλλήλους.
Δεδομένης της μείωσης του υπαλληλικού προσωπικού και στον Ο.Π.Α.Δ. λόγω των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση απονομής των συντάξεων εξαιτίας και της μαζικής συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων, η διατήρηση σε ισχύ τέτοιου χαρακτήρα εγκυκλίων μόνο την ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων από τον Οργανσιμό συνταξιούχων, αλλά και των εργαζόμενων επιτείνει.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός

1) Προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε οι κατέχοντες προσωρινό βιβλιάριο λόγω συνταξιοδότησης να μην υποχρεούνται σε ανά τρίμηνο ανανέωσή του, αλλά σε αντικατάστασή του με το οριστικό μετά την έκδοση της Πράξης συνταξιοδότησής τους από το Γ.Λ.Κ.;
2) Προτίθεται εν γένει να προβεί σε απλούστευση των άκρως γραφειοκρατικών διαδικασιών έκδοσης ή ανανέωσης των βιβλιαρίων υγείας από τον Ο.Π.Α.Δ., προκειμένου να ελαφρυνθεί τόσο το βάρος των υπηρεσιών του Οργανισμού, αλλά κυρίως να σταματήσει η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του;.



Οι ερωτώντες βουλευτές


Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά & Νησιών


Μιχάλης Κριτσωτάκης
Ηρακλείου Κρήτης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ