Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.1.11

Εδώ και πέντε χρόνια έχει εξαγγελθεί η δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, χωρίς μέχρι σήμερα το σχέδιο αυτό να έχει υλοποιηθεί.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης



Εδώ και πέντε χρόνια έχει εξαγγελθεί η δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, χωρίς μέχρι σήμερα το σχέδιο αυτό να έχει υλοποιηθεί.

Το εν λόγω έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της Λέσβου, καθώς θα αποτελεί έναν πλήρως οργανωμένο χώρο παρακολούθησης ασθενών, που έχουν υποστεί έμφραγμα, με μηχανήματα που καταγράφουν με ακρίβεια την πορεία της υγείας τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα για νοσηλεία.

Η καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Εμφραγμάτων δεν οφείλεται στην έλλειψη του εξοπλισμού, ο οποίος υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά σε εκκρεμότητες και ασάφειες που αφορούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, δεν έχει επιλυθεί το θέμα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία της μονάδας.

Οι αυξημένες απαιτήσεις της Μονάδας Εμφραγμάτων προϋποθέτουν την 24ωρη απασχόληση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με κατάλληλη εξειδίκευση. Εμβαλωματικές λύσεις «δανεισμού» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα στελέχωσης συνεπάγονται περαιτέρω υποβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας που ήδη παρέχεται.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Ποιο το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της μονάδας εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης;
• Έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας; Θα διαθέτει ιατρική κάλυψη όλο το 24ωρο ή ένας γιατρός θα καλύπτει τόσο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και τη Μονάδα Εμφραγμάτων; Έχει εξασφαλιστεί επαρκές μόνιμο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό; Έχει εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία της μονάδας;
12.1.2011
Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ