Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

27.1.11

* Όσο και εάν κάποιοι θέλησαν να αποκλείσουν και να απομακρύνουν τους βουλευτές από την κοινωνία δεν το κατάφεραν. Δεν φοβηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε, δεν αποξενωθήκαμε! Είμαστε κοντά στον κόσμο της Περιφέρειάς μας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα συζητούμε μαζί τους, αναζητούμε τις λύσεις και όλα αυτά τα μεταφέρουμε με αυθεντικό τρόπο στη Βουλή και στην Κυβέρνηση. *κ. Πρόεδρε, Δεν χρωστάμε σε κανένα. Να προχωρήσει κάθαρση παντού!

Άρτα, 27 Ιανουαρίου 2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26.1.2011, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.




‘‘Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων’’ για τους πολίτες και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Γεώργιος Παπανδρέου κατά τις εργασίες της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.1.2011 στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.
Αφορμή για την ανωτέρω εξαγγελία του Πρωθυπουργού αποτέλεσαν οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης.
Κατά το κλείσιμο των εργασιών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος ονομαστικά στις παρεμβάσεις των βουλευτών Δημήτρη Τσιρώνη (για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους), Παναγιώτη Κουρουμπλή (για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) και της Κατερίνας Περλεπέ, τόνισε την αναγκαιότητα, με την συμμετοχή και των βουλευτών, για την σύνταξη ‘‘Χάρτας Κοινωνικών Δικαιωμάτων’’ για τους πολίτες και ειδικότερα για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους άστεγους, τους πολυτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πιο αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη, έχουν ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε αυτή η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι η Δύναμή σας! Πάνω από όλα όμως είναι η Δύναμη της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών που σ’αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Πατρίδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Όσο και εάν κάποιοι θέλησαν να αποκλείσουν και να απομακρύνουν τους βουλευτές από την κοινωνία δεν το κατάφεραν.
Δεν φοβηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε, δεν αποξενωθήκαμε!
Είμαστε κοντά στον κόσμο της Περιφέρειάς μας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα συζητούμε μαζί τους, αναζητούμε τις λύσεις και όλα αυτά τα μεταφέρουμε με αυθεντικό τρόπο στη Βουλή και στην Κυβέρνηση.
Από την επαφή αυτή, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δείχνουν να κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης. Τα περισσότερα από τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα ή έστω διαχειρίσιμα.
Διαπιστώνω όμως κ. Πρόεδρε δύο μείζονα προβλήματα τα οποία αναζητούν άμεση λύση, καθώς έχουν δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στις ομάδες του πληθυσμού που αφορά.
Συγκεκριμένα αφορά στην περικοπή των μισθών και των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως και στους ανέργους.
Σε ότι αφορά στους ανέργους απαιτούνται μέτρα ενίσχυσης των ανέργων και ιδιαίτερα των οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς.
Σε ότι δε αφορά στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, θα πρέπει άμεσα ή έστω από την 1.1.2012, να γίνει επαναφορά και επαναχορήγηση των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένων των δώρων και επιδόματος αδείας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Για λόγους οικονομίας χρόνου και προκειμένου να μιλήσουν περισσότεροι συνάδελφοι, δεν θα αναφερθώ σε τοπικά ζητήματα, καθώς μόλις χθες παρέδωσα στον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Έξαρχο κατάλογο ανά Υπουργείο με τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν το νομό Άρτας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας της Κ.Ο. με τους αρμόδιους Υπουργούς.

κ. Πρόεδρε,
κ.κ. συνάδελφοι,

Πριν από ένα περίπου χρόνο η Χώρα μας ήταν ο παρίας διεθνώς.
Κανείς δεν πίστευε ότι ένα χρόνο μετά η Χώρα μας θα ανακτούσε το χαμένο της κύρος, ότι θα είχε λόγο, ότι θα ελάμβανε πρωτοβουλίες που θα συναντούσαν αποδοχή.
Αυτό έγινε όχι μόνο για τα μέτρα που έλαβε στην οικονομία, αλλά κυρίως για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έγιναν στο Κράτος και στην κοινωνία.
Μεταρρυθμίσεις όπως ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ο νέος αξιοκρατικός νόμος προσλήψεων, η ανάρτηση των δαπανών του κράτους στο διαδίκτυο (νόμος ΔΙΑΥΓΕΙΑ), εδραίωσαν την πεποίθηση στους εταίρους μας στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι κάτι σοβαρό γίνεται πλέον στην Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να εμμείνουμε στην ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας, αξιοκρατίας και σεβασμού του πολίτη:
1. Το νέο μεγάλο στοίχημα για τη χώρα αποτελεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη, όπου και εάν κατοικεί, εργάζεται ή δραστηριοποιείται, όποιας ηλικίας, φύλου ή εθνικότητας είναι, χωρίς να ταλαιπωρείται σε ουρές και σε διαθέσεις.
2. Άμεση κατάθεση του νέου Εκλογικού Νόμου της χώρας όπως περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμά μας, που θα ισχύσει σύμφωνα με το Σύνταγμα στις μεθεπόμενες εκλογές. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να καθυστερεί μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση, που συμβάλει στην εξυγίανση του πολιτικού και δημόσιου βίου της χώρας. Προσωπικά θα στηρίξω αυτή τη μεταρρύθμιση και την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των βουλευτών, ακόμη και εάν εξαιτίας αυτής θα ήταν εξαιρετικά δυσχερής η επανεκλογή μου.
3. Όλες οι κυοφορούμενες αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και στο πόθεν έσχες των βουλευτών, ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας, θα συναντήσουν την επιφυλακτικότητα στην αποδοχή τους από την κοινωνία εάν συνεχιστεί η ατιμωρησία.
4. Από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τη συμμετοχή μου στην Εξεταστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης Βατοπεδίου, μπορώ να σας μεταφέρω ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ μαύρο πολιτικό χρήμα εάν δεν προχωρήσουμε σε μια Διακρατική Συμφωνία με την Κύπρο για το άνοιγμα των λογαριασμών και των πραγματικών Δικαιούχων (beneficiary owners) των off shore εταιρειών, χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα δικαστική συνδρομή, η οποία σπανίως χορηγείται. Αντίστοιχη Συμφωνία με την Κύπρο έκανε πρόσφατα η Ρωσία, η οποία ήθελε να επενδύσει στους τομείς ενέργειας και τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος ακολουθεί το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα άλλος να εμφανίζεται μπροστά σε μια εταιρεία ως εμπιστευματοδόχος (trustee) και άλλος να είναι ο πραγματικός δικαιούχος (ιδιοκτήτης) ο οποίος δεν είναι εμφανής.
5. Ο δείκτης διαφάνειας μιας χώρας είναι συνάρτηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών που διαθέτει. Τα εποπτικά όργανα του κράτους όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν λειτουργούν και δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς η παραβατικότητα έγινε καθημερινότητα. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την ασυδοσία στη λειτουργία των τραπεζικών ομίλων, καθώς και τη συσσώρευση κεφαλαίων και δημιουργία μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών καταστάσεων στο χώρο των γαλακτοκομικών, της ιδιωτικής υγείας, των αερομεταφορών κ.ο.κ.

κ. Πρόεδρε,
Δεν χρωστάμε σε κανένα. Να κάθαρση να προχωρήσει παντού!
Σας ευχαριστώ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ