Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.11.10

"Ακυρη η ψηφοφορία για το Βατοπέδι"

Θέμα ακύρωσης της διαδικασίας της ψηφοφορίας που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, γεγονός που οδηγεί στη διαπίστωση ότι απερρίφθη το αίτημα για παραπομπή των τριών πρώην υπουργών, εγείρει η ΝΔ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζει, τι θα πράξει στη συνέχεια.



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Νίκο Δένδια, και Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίσθηκε ότι παραπλανήθηκαν οι βουλευτές της Αριστεράς και ψήφισαν άλλο άρθρο για άλλο αποδιδόμενο αδίκημα.

Συγκεκριμένα, εγράφη στο ψηφοδέλτιο το άρθρο 390 του Π.Κ. με την επισήμανση "απιστία περί την υπηρεσία". Ομως, το περιεχόμενο του αδικήματος αυτού είναι το άρθρο 256 του Π.Κ. με το οποίο δεν συμφωνούσε η Αριστερά. Λίγο πριν την ψηφοφορία, οι εισηγητές της Αριστεράς Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ) επισήμαναν ότι διαφωνούν με το άρθρο που έχει αναγραφεί, αλλά για να μην απόσχουν και για να μη καταστήσουν άκυρα τα ψηφοδέλτια, θα ψηφίσουν με τη διευκρίνιση αυτή.

Ο κ. Τζαβάρας που πρώτος έθεσε το θέμα χθες δεν μίλησε για κάποια σκοπιμότητα, αλλά για προχειρότητα και παραδρομή, την δε κίνηση που εγείρει η ΝΔ είναι κίνηση «για την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», θεωρώντας ότι παραπλανήθηκαν οι βουλευτές της Αριστεράς κι ότι, όπως αποδείχθηκε από το οριακό αποτέλεσμα για τους τρεις πρώην υπουργούς, αν δεν υπήρχαν οι ψήφοι της Αριστεράς δεν θα είχαν παραπεμφθεί.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ