Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.11.10

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη-Θέμα: Να αρθεί η σύμβαση αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

18-11-2010 
Ερώτηση
Προς την κ. Υπουργό
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Να αρθεί η σύμβαση αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται τη φετινή σχολική χρονιά και διδάσκουν Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική , Ειδική Αγωγή και Ξένες γλώσσες προσλήφθηκαν από το υπουργείο μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου σχολείου που καλύπτονται από αυτούς τους εκπαιδευτικούς βαφτίζονται «καινοτόμες δράσεις» με άμεση συνέπεια αυτοί οι εκπαιδευτικοί να καλούνται μέχρι τις 19/11 να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας στις οποίες δεν αναγράφεται το ύψος του μισθού, το ωράριο, τα επιδόματα και όσα προϋποθέτει η νομοθεσία.

Με αυτή την πρακτική το Υπουργείο συνεχίζει να διατηρεί το καθεστώς εκπαιδευτικών πολλών ταχυτήτων και να αντιβαίνει τις δεσμεύσεις που η ίδια η Υφυπουργός είχε δώσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 12/10, ότι δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ θα έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως οι συνάδελφοι τους αναπληρωτές που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Επειδή, το Υπουργείο καταστρατηγεί το Προεδρικό διάταγμα 156/94 βάσει του οποίου ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί αναλυτικά στον εργαζόμενο τους όρους εργασίας του.

Επειδή, με όσα προϋποθέτει η νομοθεσία οι συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί είναι παράνομες



Ερωτάται η κ. Υπουργός

1)Θα συνεχίσει το Υπουργείο να δημιουργεί εκπαιδευτικούς ποικίλλων ταχυτήτων, παραβιάζοντας εργασιακά κεκτημένα;

2)Θα προβεί σε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, σταματώντας τα τεχνάσματα που βαπτίζουν «καινοτόμες δράσεις» τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες;





Ο ερωτών Βουλευτής

Τάσος Κουράκης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ