Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.11.10

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2010
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», τόνισε τα εξής:




ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΓΗ»:
Το Σ/Ν σήμερα είναι επιβεβαίωση του “ράβε - ξήλωνε” που αποτέλεσε τον “κανόνα εκείνο από τη Μεταπολίτευση και μετά που διέλυσε τη χώρα. Στη δεκαετία του ’70 κρατικοποιήθηκαν τα πάντα: το Χίλτον, τράπεζες, ναυπηγεία… Το πληρώσαμε ακριβά… Και σε 15 χρόνια άρχισε η αποκρατικοποίηση που οδήγησε στο ξεπούλημα!
“Ράβε - ξήλωνε”.. Και οι δύο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φτιάχνατε οργανισμούς που δε χρειάζονταν. Ένα τέτοιο είναι και το σημερινό νομοσχέδιο. Ποιου έργο είναι η ΑΓΡΟΓΗ; Δεν έχει περάσει μία 10ετία που έγινε και τώρα την καταργείτε! Τι συμβαίνει; Ή κακώς την κάνατε ή κακώς τη διαλύσατε! Ή μήπως αυτές είναι οι επιταγές της Τρόικας; Είναι δικό σας κ. υπουργέ αυτό το νομοσχέδιο ή είναι της τρόικας;
Καμία ευθύνη δεν έχει εδώ το Σώμα; Προσλάβατε παιδιά, τους είπατε ότι θα είναι αορίστου χρόνου συμβασιούχοι με το κράτος και βάσει αυτού έβαλαν γραμμάτια.. Τώρα τους πετάτε. Τα γραμμάτια που θα τρέχουν αύριο το πρωί θα τα πληρώσει ο Ραγκούσης; Τους εμπαίξατε με το ψέμα ότι είναι στο Δημόσιο και αυτοί έχτισαν μία ζωή πάνω στο συμβόλαιο που έκαναν με το ανέντιμο κράτος.
Τι κάνετε; Είστε δίκαιοι; Πόσους Οργανισμούς έχει ο ΟΠΑΠ, πόσες θυγατρικές; Τόσους οργανισμούς, συμβούλια εδώ κι εκεί, τι χρειάζονται; Θυμάμαι τη γκάφα σας με τον “τσάρο”, τότε που φέρατε τα “Εποπτικά Συμβούλια” για τις επιχειρήσεις, ως “άνοιξη του σοσιαλισμού”, τα οποία “γονάτισαν” όλες τις επιχειρήσεις που έφυγαν μέσα σε 20 χρόνια.
Έχετε δημιουργήσει, όπου φοβάστε, του κόσμου τις Ανεξάρτητες Αρχές. Για μένα ανεξάρτητες αρχές σημαίνει παραχώρηση εξουσίας. Παρ’ όλο που είμαι αντίθετος, αν θέλετε, συστήστε μία ανεξάρτητη αρχή για τα διοικητικά συμβούλια που έρχονται συνεχώς για έγκριση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Το 2002 τους μαζέψατε όλους αυτούς τους ανθρώπους για να σας οργανώσουν την ψηφιοποίηση. Όμως το πράγμα δεν τελείωσε εκεί, χρειάζεται συντήρηση. Άρα, αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται.
Δεν μπορείτε από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζετε τις ζωές των Ελλήνων. Δεν μπορείτε να εγκληματείτε έτσι –γιατί περί εγκλήματος πρόκειται.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ
Έρχομαι στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: Έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει στη χώρα; Ακούσατε προσεχτικά χθες εδώ τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας; Είχαμε την εξομολόγησή του ότι κάτι έρχεται. Έρχεται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου –θέμα για το οποίο κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό που ελπίζω αυτή τη φορά να προσέλθει να απαντήσει, διότι όλο ακούμε για Ώρα του Πρωθυπουργού αλλά δεν τη βλέπουμε. Έρχεται η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.. Μόνο η πολιτική απόφαση μένει..

ΓΙΑ ΤΟ “ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ” ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ
Και για να γίνουν όλα αυτά, ξέρει πολύ καλά εκείνος ο οποίος τα μεθοδεύει, ότι χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Ξέρει πολύ καλά αυτός ότι υπάρχει μία κινούμενη άμμος μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Κι όμως πρέπει να περάσουν αυτά τα πράγματα. Και μεθόδευσε το “μακρύ χέρι” με τρόπο ώστε και κάποιοι τίμιοι βουλευτές να μην έχουν αντιληφθεί τι γίνεται. Πρώτα-πρώτα τριγμούς από αριστερά εις τον ΣΥΡΙΖΑ. Που δεν υπήρχε λόγος, δεν φαινόταν ότι θα υπάρξουν αυτοί οι τριγμοί. Υπήρξαν για να μην αισθάνεται πρόβλημα από τα αριστερά το ΠΑΣΟΚ. Ποιος ωφελήθηκε από τους τριγμούς στο ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΣΟΚ. Και ταυτοχρόνως βλέπουμε η ίδια “προστατευτική χείρα” του ΠΑΣΟΚ να δημιουργεί τριγμούς στη ΝΔ. Ποιος ωφελείται από αυτά που συμβαίνουν σήμερα; Δεν θέλω να πω ότι δεν είναι έντιμοι οι βουλευτές που βρίσκονται στη διαδικασία που ζήσαμε χθες και σήμερα. Λέω όμως ποιος ωφελείται; Το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο πρέπει να είναι δυνατό την ημέρα των μεγάλων αποφάσεων που θα ικανοποιούν την μεγάλη δύναμη. Και αν διαπιστώσει, η μεγάλη δύναμη, ότι η υπάρχουσα Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμη για αποφάσεις θα προκαλέσει εκλογές με λίστα για να επιτύχει την “κλωνοποίηση”. Εκεί είμαστε, εκεί βρισκόμαστε. Και μην νομίζετε ότι δεν είδα εγώ μια τέτοια κατάσταση να προσπαθεί να ακουμπήσει την εξώθυρα και του δικού μου κόμματος. Αλλά υπήρξε η γνώση, η πείρα και απέκρουσα αυτές τις διαθέσεις. Πολύ φοβούμαι ότι την ίδια πείρα δεν επέδειξε η ΝΔ. Αυτή την στιγμή η όλη κατάσταση δείχνει να ευνοεί ένα κόμμα που ήταν ανίκανο των περιστάσεων, να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα. Και έρχεται ένα ΠΑΣΟΚ με μία όχι ικανή κυβέρνηση να επιβεβαιώνεται στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Άνοιξε μια χαραμάδα για εθνική συνεννόηση και η χαραμάδα έχει κλείσει πριν περάσουν 10 ημέρες. Και βεβαίως δεν είμαι και σίγουρος ότι αυτή η συνεννόηση θα μπορούσε να επιτευχθεί όταν δεν βλέπω να υπάρχει ευήκοον ους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
Έρχεται η Αυστρία και μας απειλεί ότι δεν θα μας δώσει την γ΄ δόση και εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω. Μπορούμε να μην είμαστε συνέχεια ενώπιον εκπλήξεων;
Εμείς ψηφίσαμε το άρθρο 1 του Μνημονίου για να πάρουμε τα λεφτά και να σωθούμε, αλλά από ‘κει και πέρα να διαπραγματευτούμε και να σηκώσουμε ανάστημα. Όμως εδώ ό, τι έρχεται είναι προϊόν πιέσεων.
Έψαξε η κυβέρνηση να βρει άλλες πηγές για λεφτά; Ήρθε η Κίνα με πρόθεση να δώσει 100 και εμείς πήραμε 5! Είχα πει από εδώ ότι “φοβάμαι το φόβο του ΠΑΣΟΚ”. Φοβάστε αυτές τις ράγες του “ανήκομε στη δύση”. Τι κάνατε σε σχέση με τη Ρωσία; Ήρθε εκπρόσωπος του Πούτιν και μας πρότεινε “δώστε μας πορτοκάλια και καπνό και εμείς θα σας δώσουμε εξοπλισμό”. Όμως εσείς προτιμήσατε να τα πάρετε δύο φορές ακριβότερα απ’ όσο τα πήρε η Τουρκία τα βλήματα των leopard και, μάλιστα, με ανάθεση!
Να βρείτε άλλες πηγές δανεισμού. Όχι από αυτούς που παρακολουθούν τα spreads, διότι spreads και ΔΝΤ συνεργάζονται, έτσι είναι η αγορά. Ανεβάζουν τα spreads και στέλνουν πελάτες στο ΔΝΤ! Και δανειστήκαμε από τη Μέρκελ που δανείζεται με 2% και μας δανείζει με 5%! Τοκογλυφία επιπέδου Γούκου!
Δεν ασκείτε κυρίαρχη εξουσία στη χώρα. Παρακολουθείτε μόνο παθητικά!
Και κάνω έκκληση στη ΝΔ: δείτε τα πράγματα όπως έχουν και μην περιχαρακώνεστε! Υπάρχει περιθώριο η παράταξη να πάρει πρωτοβουλία να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να κάνει ό,τι θέλει. Να σταματήσει αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν στα κελεύσματα αυτών που λειτουργούν εις βάρος της πατρίδας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ