Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.4.10

Ροντούλης στη Βουλή:

 «Το ζεύγος ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. γέννησαν το χρέος»
«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν ένα ζευγάρι. Είναι «ανδρόγυνο» και απ’ αυτόν το γάμο γεννήθηκε αυτό το τέρας του δημοσίου χρέους. Άρα, το δημόσιο χρέος είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας».




Αυτό τόνισε στη Βουλή, μιλώντας επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
«Ο ΛΑ.Ο.Σ. – πρόσθεσε - είναι το μόνο κόμμα που τονίζει, ότι λεφτά θα βρεθούν, είτε με υψηλά είτε με χαμηλά επιτόκια. Το κακό, όμως, θα ξεσπάσει στα εθνικά ζητήματα. Ήδη τεκταίνονται διάφορα σενάρια στα παρασκήνια διεθνών παραγόντων και όσον αφορά στο Κυπριακό, και όσον αφορά στη διαρρύθμιση των σχέσεών μας με την Τουρκία στο Αιγαίο, και όσον αφορά στην επίλυση της εκκρεμότητας με το σκοπιανό κρατίδιο.
Σχετικά με τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα πρέπει η συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας να μην στοχοποιεί την ελλαδική Εκκλησία. Με άλλα λόγια, όταν η ίδια η Ιερά Σύνοδος, αποδέχεται τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα πρέπει μέσα από τον διάλογο να προχωρήσει το ζήτημα της φορολόγησης, λαμβανομένου υπόψη και του τεραστίου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί η Εκκλησία.
Όσον αφορά στη φορολογική κλίμακα αυτή δεν είναι ούτε προοδευτική, αφού ο πρώτος συντελεστής φορολόγησης που μπαίνει και μάλιστα για εισόδημα μόλις 16.000 ευρώ είναι 18%, ούτε ενεργεί υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, αφού τα όποια οφέλη εξανεμίζονται για τους ανθρώπους των χαμηλών εισοδημάτων μέσω των αυξήσεων των εμμέσων φόρων, των συντελεστών ΦΠΑ και των τιμών των καυσίμων.
Ο τίτλος που ταιριάζει σ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι «Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας και σφοδρό χτύπημα ενάντια στο επιχειρείν», αφού ουσιαστικά φορολογείτε, όχι το εισόδημα που προκύπτει από τα ακίνητα, διότι υπάρχουν και τα απρόσοδα ακίνητα που πλήττονται ιδιαιτέρως, αλλά την κατοχή του ακινήτου. Αν κάποιος άνθρωπος, νοικοκύρης, κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε οικονομίες και έφτιαξε ένα ή δύο σπίτια, εσείς τον θεωρείτε μεγαλοεισοδηματία και όλη η φορολογική αυστηρότητα εξαντλείται επί αυτού του ανθρώπου.
Τρεις φορές πήγε να μπει ο φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και τρεις φορές απεσύρθη. Έτσι, θα αποσυρθεί και τώρα. Μόνο που αποσυρόμενος ο φόρος αυτός θα αφήσει πίσω του συντρίμμια, όσον αφορά στην οικοδομή, τα εκατό επαγγέλματα που συνοδεύουν την οικοδομική δραστηριότητα και την οικονομική ευρωστία της μεσαίας ελληνικής τάξης».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ