Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.4.10

"Βρισκόμαστε σε μια τραγική κατάσταση. Όταν, την 25η Μαρτίου, η κυβέρνηση πανηγύριζε, εγώ είχα πει ότι η κ. Μέρκελ είναι αυτή που κέρδισε, εμείς απλά δεν χάσαμε -αλλά ούτε και κερδίσαμε κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό".

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Tετάρτη, 14 Απριλίου 2010




Για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης:

"Βρισκόμαστε σε μια τραγική κατάσταση. Όταν, την 25η Μαρτίου, η κυβέρνηση πανηγύριζε, εγώ είχα πει ότι η κ. Μέρκελ είναι αυτή που κέρδισε, εμείς απλά δεν χάσαμε -αλλά ούτε και κερδίσαμε κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό".



Για τις "δύο θηλιές":

"Τι είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός; Κάθε χώρα της ΕΕ και το ΔΝΤ ξεχωριστά θα μας δώσουν χρήματα. Αφού όμως πρώτα "τα τινάξουμε"! Η ΕΕ με ένα τοκογλυφικό επιτόκιο 5%, παραπάνω δηλ. απ' ό,τι δίνει ακόμη και σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Ταυτόχρονα βάζει το ΔΝΤ να μας δανείσει με 2,8%, αλλά να μας κάνει "ντα - ντα"! Έχουμε πέσει σε μια διπλή παγίδα. Έχουμε 2 "θηλιές" και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τουλάχιστον τη μία. Δεν μπορούμε, δηλαδή, να επιτύχουμε να δανειστούμε μόνο από την ΕΕ με υψηλό επιτόκιο αλλά χωρίς τη σκληρή επιτήρηση του ΔΝΤ, αλλά και ούτε να δανειστούμε μόνο από το ΔΝΤ που θα επιβάλλει τους όρους του, αλλά με χαμηλότερο επιτόκιο. Εγώ εξαρχής είχα πει: Τουλάχιστον ας διαλέξετε ποια θηλιά θέλετε!"



Για τη στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης:



"Μόνοι μας καλούμαστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Όμως πρέπει να έχουμε ένα μίνιμουμ εθνικής συμπεριφοράς για να βγει η χώρα από το τέλμα. Η Αριστερά διαμαρτύρεται -και είναι δικαίωμά της- όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάλεσε την πρότασή του για πρόσληψη επιπλέον 100.000 υπαλλήλων, ενώ το ΚΚΕ εξακολουθεί να μιλά για κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Ρωτώ: Με ποιες προϋποθέσεις; Αν ήταν έτσι, να πω κι εγώ 2.000 ευρώ! Όσο για τη ΝΔ, λέει ότι εμείς στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ, όμως, από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, η ΝΔ ψήφισε 16 άρθρα, ενώ εμείς 15!



Για το φορολογικό νομοσχέδιο:

Είναι τόση η φορολογία που μου θυμίζετε τα Σοβιέτ που, στο τέλος, έδωσαν μόνοι τους τα σπίτια! Το πρόγραμμά σας αντανακλά τις αγκυλώσεις της φιλοσοφίας σας!

Στοχοποιείτε την ιδιοκτησία και ποινικοποιείτε το επιχειρείν. Πώς θα επενδύσει σε ακίνητα (ώστε να ανακάμψει η οικοδομή και η αγορά) αυτός που βγάζει χρήματα;

Λάθη επί λαθών, γι' αυτό λέω ότι δεν φοβάμαι την οικονομική κρίση, αλλά την κυβερνητική ακρισία!









Με τα μέτρα που λαμβάνετε, η Ελλάδα, από το κώμα, θα γίνει πτώμα! Βλέπω πολλούς πανεπιστημιακούς τίτλους να έχουν σωρευτεί στο Μαξίμου, αλλά ούτε έναν άνθρωπο της "πιάτσας"! Βρείτε, επιτέλους, έναν άνθρωπο που να έκανε μόνος του το 1 ευρώ, 2!



Για (ορισμένες από) τις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.:



-Μία επιχείρηση με τζίρο ως 200.000 ευρώ, απαλλάσσεται από τη φορολογία. Με μία προϋπόθεση: να απασχολεί τουλάχιστον 10 εργαζόμενους. Και αυτό διότι, και 42.000 παίρνει το κράτος από τον καταβαλλόμενο ΦΠΑ (στο τζίρο 200.000 ευρώ) και εξασφαλίζεται η εργασία σε 10 ανθρώπους.



-Το ελληνικό κράτος έχει 1.100.000 δημοσίους υπαλλήλους, όταν, για να λειτουργήσει, χρειάζεται 350.000. Εμείς λέμε: οι υπόλοιποι συνεχίζουν κανονικά να παίρνουν το μισθό τους, αλλά να αποδοθούν σε παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή.



-Απαλλάξτε τους επενδυτές από τη γραφειοκρατία και τους μεσάζοντες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός άκουσε την πρότασή μου, αφού, όπως διάβασα σήμερα στην "Καθημερινή", το Μαξίμου θα έχει τον έλεγχο των επενδύσεων.



-Βάζετε ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές, στα ταξί, παντού.. Οι εφοριακοί κάνουν "πάρτι" για τη νέα "πελατεία".. Μα με ποιο φοροελεγκτικό μηχανισμό θα πετύχετε την είσπραξη των εσόδων που προσδοκάτε; Αυξήσατε το ΦΠΑ από το 19% στο 21% Είστε σίγουροι ότι θα έχετε μεγαλύτερη φορολογητέα ύλη; Εμείς λέμε: έχουμε 100.000 ταξί. Ζητήστε π.χ. 2.000 ευρώ από το καθένα, την 1η του έτους για το σήμα. Για τις λαϊκές ζητήστε π.χ. 1.500 ευρώ το χρόνο από τον κάθε πάγκο. Για τα ιατρεία ζητήστε ένα ποσό κάθε χρόνο για την άδεια λειτουργίας τους ανάλογα με την περιοχή. Για ιατρείο στο Κολωνάκι, π.χ. 30.000 ευρώ, για ιατρείο στο Αιγάλεω 10.000, για ιατρείο σε ένα νησί, τίποτα! Έτσι δίνετε κίνητρα και για ουσιαστική αποκέντρωση!



-Ενώ η οικοδομή θυμίζει "νεκροταφείο", εσείς βάζετε "πόθεν έσχες". Μα πώς θα πάρετε το χρήμα της παραοικονομίας -πείτε το "κρυμμένα λεφτά", "κλεμμένα λεφτά" ή όπως θέλετε- με το οποίο το κράτος δεν έχει καμία επαφή, αλλά τόσο έχουμε ανάγκη να ενεργοποιηθεί τώρα; Θα πάρετε ένα μέρος αυτών των χρημάτων μόνο αν δώσετε κίνητρα να χτίσουν..

















Για το δημόσιο χρέος:



Η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα πρέπει να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση. Όχι του χρέους, όπως στη λατινική Αμερική, αλλά των ημερομηνιών λήξεως αποπληρωμής του.

Ζητήστε μία παράταση-αναπνοή 3 ετών. Δεν ρυθμίζονται αλλιώς τα πράγματα, όσα μέτρα και να πάρετε…



Για την κοινωνική ειρήνη:

Κάνω έκκληση στην Αριστερά: Θα μπορούσαμε κι εμείς να προτρέψουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Όμως αυτό είναι η εύκολη λύση. Εμείς δεν θέλουμε πέτρες στις τζαμαρίες. Εμείς θα συνεχίσουμε να δείχνουμε φιλική διάθεση προκειμένου να συμβάλουμε στην εθνική υπόθεση της οικονομικής ανάκαμψης.

Όμως αυτό το νομοσχέδιο είναι τελείως λάθος. Όσο ο Μαζιώτης είναι ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, άλλο τόσο και αυτά τα μέτρα θα μας βγάλουν από την κρίση!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ