Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.1.10

Συζήτηση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας

Μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης ξεκινούν από τις αρχές Φεβρουαρίου εντατικούς προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση της ασφαλιστικής και εργασιακής νομοθεσίας.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου σχετικά με την επίλυση προβλημάτων αλλοδαπών εργαζομένων στην εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κουτρουμάνης μίλησε για διαπιστωμένη υψηλή παραβατικότητα στους εργασιακούς χώρους στη χώρα μας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων, ώστε, όπως είπε, να γίνονται πιο ουσιαστικοί οι έλεγχοι και να ενισχυθεί η προστασία των εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για συστηματική καταστρατήγηση των εργασιακών νόμων από εργοδότες, ενώ ειδικότερα για τα «ΕΛΠΕ» σημείωσε ότι η εταιρία αγνοεί προκλητικά τις συστάσεις για συμμόρφωση και εφαρμογή των νόμων.

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη συγκεκριμένη εταιρία πράγματι διαπιστώθηκαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, έχουν επιβληθεί πρόστιμα, τα δε στοιχεία που κατέθεσε κρίθηκαν ανεπαρκή, γι' αυτό και της ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ελεγχθεί η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους. Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, για αυτό και θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς πάσα κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Κουτρουμάνης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ