Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.1.10

«Πόντιος Πιλάτος» για ΒΙ.ΠΕ. το Υπουργείο Οικονομίας

«Πόντιος Πιλάτος» για ΒΙ.ΠΕ. το Υπουργείο Οικονομίας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ



Ως αποικιακού χαρακτήρα προκύπτει το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας της ΒΙΠΕ σύμφωνα με απάντηση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη και η οποία επί λέξει έχει ως εξής:

« Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησής ( 1963/3.12.2009) που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Τσούκαλης, σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιος για τις τιμές πώλησης των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών είναι ο φορέας υλοποίησης της, δηλαδή, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Κατά συνέπεια, ο καθορισμός των τιμών κτήσης των οικοπέδων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών δεν εμπίπτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.»

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τακτική του ‘Ποντίου Πιλάτου’ της κ. Υπουργού, η οποία δεν μπαίνει καν στον κόπο να αξιολογήσει τόσο το θεσμικό πλαίσιο της ΒΙ.ΠΕ., όσο και τις συνθήκες λειτουργίας της και πόσο αυτά συνάδουν με τις διακηρύξεις της για την προσέγγιση επενδύσεων αλλά και την ‘πράσινη ανάπτυξη’.

Από την σύντομη και σαφή πιο πάνω απάντηση επιβεβαιώνεται με κυνικό τρόπο, η απόλυτη κυριαρχία μιας ιδιωτικής χρηματοπιστωτικής εταιρίας (Τράπεζα Πειραιώς) σε μια κρίσιμη αναπτυξιακή υποδομή της περιοχής. Για όσα τριτοκοσμικά συμβαίνουν στη ΒΙ.ΠΕ. κανένα λόγο δεν έχουν τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και το αρμόδιο Υπουργείο.

Τώρα γνωρίζουμε ότι για όσα καταδυναστεύουν την περιοχή, υπεύθυνη είναι η ιδιωτική ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. και τα παράπονά μας πρέπει να τα υποβάλουμε προς τον κ. Σάλλα!!!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ