Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.12.09

Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση "Γερμανός"

Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση "Γερμανός"

Και πέμπτη πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, αυτή τη φορά για την υπόθεση «Γερμανός» και την εξαγορά της από την Cosmote, κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής 127 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηρίζοντας την εξαγορά ζημιογόνο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι «από την όλη μεθόδευση της εξαγοράς της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, προκύπτουν προφανείς ευθύνες και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες, όμως ανεξάρτητα από την πορεία των δικαστικών ερευνών πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες σε όσους ενέχονται».

Η υπόθεση, σημειώνεται από τους υπογράφοντες, έχει πολλαπλές παραμέτρους, πολιτικής και οικονομικής υφής, που έχουν να κάνουν: με προνομιακές πληροφορίες για την εξαγορά, με επιπτώσεις στη τιμή των μετοχών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ και COSMOTE, ενημέρωση (άρα και γνώση) της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιανουάριο του '06 από τον τότε πρόεδρο του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Πέραν αυτών, αναφέρεται, ότι υπάρχει: ζήτημα τεχνητής διαμόρφωσης της τιμής της μετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ με σκοπό την κερδοσκοπία, ασυνήθης όγκος συναλλαγών των μετοχών της ίδιας εταιρείας, όταν δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί η εξαγορά, αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής της μετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τα τέλη Νοεμβρίου '05- Μάϊο '06 κατά 39%, ενώ απουσίασαν παντελώς έλεγχοι στις συναλλαγές αυτές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Σύμφωνα με τους προτείνοντες, από τη μεθοδευμένα υπερτιμολογημένη εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ προέκυψαν υπεραξίες και υπερκέρδη σε βάρος της COSMOTE και του ομίλου ΟΤΕ, οι διοικήσεις των οποίων είχαν οριστεί από την τότε κυβέρνηση μέσω των Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών.

Από την όλη μεθόδευση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος με συνολικό τίμημα 1,3 δισ. ευρώ, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε, προκύπτουν προφανείς ευθύνες, αναφέρουν οι βουλευτές στην πρότασή τους.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ