Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.9.23

Δημήτρης Νατσιός: Το μοναδικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, είναι η φυγομαχία του 112

 


Δημήτρης Νατσιός: Το μοναδικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, είναι η φυγομαχία του 112

«Ο πρωθυπουργός επιμένει να κουνάει το δάχτυλο με στατιστικές. Όση έκταση κάηκε σε ένα νομό στην Ελλάδα, στον Έβρο, κάηκε σε μια ολόκληρη χώρα στην Ιταλία», ανέφερε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών σε καμένες εκτάσεις ενώ αυτές οι χώρες διαθέτουν παρόμοιο κλίμα, υποδεικνύει ότι καμία κλιματική κρίση δεν ευθύνεται για την καταστροφή μας, και ότι η χώρα μας έχει γίνει έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων που ασελγούν στην πατρίδα μας χωρίς αντίσταση» πρόσθεσε. «Για άλλη μια χρονιά το μοναδικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, είναι η φυγομαχία του 112, και το κάνετε σημαία, λέγοντας επί λέξει, ότι δίπλα στη μεγάλη θλίψη για τα στρέμματα που χάσατε, θα είστε υπερήφανοι για τις ζωές που σώσατε».

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση, ο πρόεδρος της Νίκης σημείωσε πως «η κλιματική κρίση δεν ανάβει φωτιές στο πουθενά. Δεν τοποθετεί εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα σε δάση και ερημιές. Δεν προκαλεί επιλεκτική καταστροφή σε περιοχές υψηλής στρατηγικής σημασίας και στρατιωτικές βάσεις. Δεν αφήνει απροστάτευτη τη χώρα στην αντιπυρική περίοδο. Δεν αποψιλώνει τις δαπάνες για την πυρόσβεση. Δεν αφήνει υποστελεχωμένες τις δασικές υπηρεσίες. Δεν δημιουργεί γερασμένους στόλους επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Δεν επενδύει σε ενοικιαζόμενα μέσα κατάσβεσης».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Νατσιός εκτίμησε πως «στο μυαλό σας είναι πώς θα μετατρέψετε το δάσος σε ξυλεία. Χάθηκε ο συνεκτικός κρίκος με τη φύση, και τον αντικαταστήσατε με το συνεκτικό κρίκο του χρήματος. Έχετε κηρύξει πόλεμο στην ύπαιθρο. Ο δημογραφικός μας μαρασμός ερημώνει την επαρχία και τις ακριτικές περιοχές. Δεν υπάρχουν τοπικές κοινωνίες για να στηρίξουν τον φυσικό πλούτο του τόπου τους.

Αντί να κάνετε τα πάντα για να ξαναγεμίσετε την ύπαιθρο με Ελληνόπουλα, υπογράφετε συμφωνίες με άλλες χώρες για να εισάγετε αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες, και ταυτόχρονα αφήνετε τα σύνορα αφύλακτα για να πλημμυρίζουν τα δάση μας με λαθραίους μετανάστες».

Καταλήγοντας, ο κ. Νατσιός υποστηρίξε πως δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα πυρασφάλειας και μάλιστα σε σημαντικές εγκαταστάσεις.

«Ασφαλώς και δεν είναι σύμπτωση κύριε πρωθυπουργέ ότι έπιασαν φωτιές κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη νέα Αγχίαλο, και απειλήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών στον 'Αβαντα του Έβρου και στην ορεινή Ροδόπη. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: ποιος είναι ο σχεδιασμός για την πυρασφάλεια σε τόσο κρίσιμες και σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις;

Δεν υπάρχει κράτος. Διαλύσατε την αστυνομία, αφήνετε απροστάτευτες τις ένοπλες δυνάμεις στο έλεος εσωτερικών ανταγωνισμών. Και πάρα ταύτα, εσείς απλώς προεδρεύετε κύριε πρωθυπουργέ. Ο νους σας είναι πώς θα φακελώνετε τους Έλληνες με τις νέες ταυτότητες, για να συνεχίσετε το έργο της χειραγώγησής τους με την αξιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων», κατέληξε ο κ. Νατσιός.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ