Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.2.22

Κ. Βελόπουλος: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

 


Κ. Βελόπουλος: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Με αναφορά στο Ουκρανικό ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Αμύνης: «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δύο ομογενείς μας δολοφονήθηκαν άγρια στην Ουκρανία, άλλοι δύο τραυματίστηκαν, από Ουκρανούς στρατιώτες. Τι έχετε κάνει γι’αυτές τις δολοφονίες; Ποιες ήταν οι ενέργειές σας; Αν συνέβαινε αυτό σε άλλο πολίτη τι θα γινόταν; Δεν αρκεί, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ των εξωτερικών ένα διάβημα. Δεν αρκεί η επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό σας. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Το ερώτημα είναι με ποιους πρέπει να είμαστε σε αυτό τον πόλεμο που πάει να ξεσπάσει. Για εμάς δεν τίθεται δίλημμα με ποιόν θέλουμε να ταχθούμε. Εμείς ξέρουμε ποιοι ήταν εκείνοι που έφεραν το Ισλάμ στην Ευρώπη, ποιοι ήταν εκείνοι που δημιουργήσαν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, που δημιούργησαν ένα κράτος - χαλιφάτο και αναφέρομαι στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, ποιοι ήταν εκείνοι που έφεραν την Αραβική Άνοιξη, που διέλυσαν την Συρία».

«Δεν είμαστε αντιμερικανιστές. Αλλά λειτουργούμε στο πλαίσιο του win - win. Εσείς δώσατε την Αλεξανδρούπολη , δώσατε και τη Σούδα και δεν πήρατε τίποτα. Επομένως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι δεδομένος σύμμαχος. Όμως ο δεδομένος σύμμαχος είναι απατημένος και εξαπατημένος», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση για κακή πολιτική στα θέματα της Άμυνας. «Η κακή πολιτική, κύριοι, μοιάζει με την κακή επιστήμη. Εσείς εφαρμόζετε και τα δύο λάθος. Ακούμε πολλές θεωρίες, πολλά λόγια, πολλή αυτοπροβολή από τα κανάλια, αλλά από πράξεις τίποτα. Αγοράσατε τίποτα από την δική σας τσέπη; Εγώ μίλησα με τον πρωθυπουργό και του είπα για τα Belhara. Εγώ του τηλεφώνησα. Δεν γνώριζε τίποτα. Και εσείς, οι υπουργοί του θέλατε να αγοράσετε τα αμερικανικά σκαφάκια, αλλά ευτυχώς τελικά αγοράσατε τα Belhara».

«Στο τέλος θα αναγκαστείτε να στείλετε στρατό στην Ουκρανία. Και θέλω ο υπουργός να δεσμευτεί ότι δεν θα στείλουμε στρατό. Μην το κάνετε. Θα έχουμε προβλήματα», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε.

«Τι προτείνουμε; αν δεν αναπτυχθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία δεν κάνουμε τίποτα. Φωνάξτε όλα τα κόμματα να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Η Ινδία έχει πάνω από 30% της συμπαραγωγής των Rafale. Η Τουρκία κατασκευάζει το 60% των όπλων της μέσω της εγχώριας βιομηχανίας της. Και εμείς με την τελευταία σύμβαση που υπεγράφη δεν αφήσαμε ούτε βίδα στην ΕΑΒ.

Εμείς καλούμε το 50% των Ελλήνων που δεν πήγε να ψηφίσει, να δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανθίσει. Να δώσει τη δυνατότητα στην Ελληνική Λύση να σας δώσει τη λύση. Εμείς είμαστε η λύση του προβλήματος, εσείς είστε το πρόβλημα».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ