Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.2.22

Το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνει την στήριξή του στους ομογενείς από την Αλβανία και τον Πόντο


 
Το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνει την στήριξή του στους ομογενείς από την Αλβανία και τον Πόντο



Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή με εκπροσώπους της επιτροπής συνταξιούχων των ομογενών από την Βόρεια Ήπειρο, κ.κ. Λεονάρδο Ταμπάκο, Γεώργιο Τζομάκα, Αλέξανδρο Μπαρή και Μιχάλη Παππά.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Αθ. Γλαβίνα και τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιας για τους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους, Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η μέχρι τώρα άρνηση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τόσο την προεκλογική, όσο και τη μετεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για την άρση της αδικίας που επέφερε ο Νόμος «Κατρούγκαλου», μειώνοντας την Εθνική Σύνταξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των ομογενών από την Βόρεια Ήπειρο εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς η Κυβέρνηση, με ανακοινώσεις της, υπόσχεται για άλλη μια φορά ότι θα αποκαταστήσει την αδικία αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβαν εμπράκτως την στήριξη της παράταξης στο δίκαιο αίτημά τους, καταθέτοντας εκ νέου σχετική τροπολογία, καλώντας την Κυβέρνηση να την αποδεχτεί και να σταματήσει τον εμπαιγμό των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο, αίροντας άμεσα την κατάφωρη ανισότητα που προκαλεί η προϋπόθεση συμπλήρωσης 40 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ