Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.2.13

ΚΚΕ: Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην Πιερία

Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην ΠΕ Πιερίας κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Ζητούν να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να πληρωθούν οι 675 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 2 μήνες και οι 675 εργαζόμενοι στην ΠΕ Πιερίας.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις 03 Δεκέμβρη του 2012 σε υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού, Δίου – Ολύμπου, στην ΠΕ Πιερίας και στο ΓΝ Κατερίνης, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.
Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι πρώην άνεργοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να συνεχίζουν ουσιαστικά να είναι άνεργοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι και να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές του "Καλλικράτη" και οι διάφορες ΜΚΟ εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι 675 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ