Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.2.13

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στα σχολεία του Ευαγγελισμού Ελασσόνας

Ερώτηση, για τα προβλήματα λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας, στο Νομό Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Γιάννης Γκιόκας.
Ζητούν:
  • Να στελεχωθεί το Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού με το αντίστοιχο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο για την εκμάθηση των ξένων γλωσσών, όσο και για την εκπαίδευση των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής.
  • Να λυθεί το πρόβλημα κάλυψης μεταφοράς των μαθητών με ευθύνη του κράτους, καθώς και η έως τώρα κάλυψη των εξόδων από τους γονείς.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Άλυτα παραμένουν εδώ και μήνες τα προβλήματα του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας, με αποτέλεσμα οι γονείς των μαθητών να διαμαρτύρονται και να προχωρούν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα διεκδικώντας την επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού Ελασσόνας φοιτούν 133 μαθητές μετά τη συγχώνευση οχτώ Δημοτικών από αντίστοιχα χωριά της περιοχής (Αμούρι, Ανάληψη, Δομένικο, Ευαγγελισμός, Μαγούλα, Παλαιόκαστρο, Πραιτώρι και Συκέα). Έτσι περίπου 40 παιδιά είναι από τον Ευαγγελισμό, ενώ τα υπόλοιπα 93 αναγκάζονται να μετακινούνται με ιδιωτικά μέσα από τα γύρω χωριά, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να σηκώνουν το κόστος της μεταφοράς αφού η πληρωμή έστω της μετακίνησης των μαθητών παραμένει αβέβαιη.
Ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας όπως και Γαλλικής και Γερμανικής. Ταυτόχρονα οξυμένο παραμένει το ζήτημα με την εκπαίδευση 25 παιδιών ειδικής αγωγής, αφού δεν έχουν δασκάλους ειδικής αγωγής.
Ζητήματα για τα οποία οι γονείς απευθύνθηκαν επανειλημμένα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας, χωρίς ωστόσο να δρομολογηθεί λύση.
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των γονιών και των κατοίκων των χωριών αυτών από την απαξίωση της εκπαίδευσης των παιδιών τους, που έχει να κάνει με την γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια με τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή. Πολιτική και της τρικομματικής κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, φορτώνοντας τα βάρη στις λαϊκές οικογένειες, στερώντας από τα παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση - μόρφωση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:
  1. Να στελεχωθεί το Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού με το αντίστοιχο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο για την εκμάθηση των ξένων γλωσσών, όσο και για την εκπαίδευση των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής.
  2. Να λυθεί το πρόβλημα κάλυψης μεταφοράς των μαθητών με ευθύνη του κράτους, καθώς και η έως τώρα κάλυψη των εξόδων από τους γονείς.
Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Γκιόκας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ