Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.8.12



Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ


Θέμα: «Αποκατάσταση της άδικης και άνισης μεταχείρισης εις βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ».


Κύριε Υπουργέ,

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι μία από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 104 χρόνια, δηλαδή πριν καν απελευθερωθεί η πόλη.

 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ υποβιβάστηκε από τα αθλητικά όργανα της ΕΠΟ και της Super League, από το πρωτάθλημα της Super League στο πρωτάθλημα της  Football League, με τον ισχυρισμό της δήθεν δυσφήμισης του αθλήματος, καθόσον εφευρέθηκε από τους «ειδήμονες» ότι συνιστά δυσφήμιση του αθλήματος η χρήση «πλαστής» φορολογικής ενημερότητας.

Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι δράστες του αδικήματος ούτε και ελέγχτηκε δικαστικά η τέλεση του εν λόγω αδικήματος. Επιπροσθέτως μια τέτοια παράνομη πράξη στρέφεται καταφανώς εις βάρος της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ. Επιπλέον τονίζουμε ότι, κατ’ εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας, σε άλλη ομάδα, ορθά, η μόνη ποινή που επιβλήθηκε για ανάλογο αδίκημα ήταν χρηματικό πρόστιμο.

Στη συνέχεια την αθλητική, διοικητική και οικονομική εξόντωση του ΗΡΑΚΛΗ, ακολούθησε η μη αδειοδότηση της ομάδας από την ΕΕΑ(ΓΓΑ).

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, στην οποία επιβλήθηκε η ποινή του υποβιβασμού λόγω της έλλειψης των προϋποθέσεων αδειοδότησής της.

Τονίζουμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έλαβε την πολυπόθητη αδειοδότηση, σε αντίθεση με άλλες ομάδες, που αδειοδοτήθηκαν αν και δεν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια. Εν συνεχεία, φέτος, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου,  τροποποιήθηκε  η  ποινή για το θέμα της έλλειψης των προϋποθέσεων αδειοδότησης  των ομάδων και στο εξής δεν θα ισχύει η ποινή του υποβιβασμού, όπως προβλεπόταν. Πλέον προβλέπεται ότι ομάδα που δεν λαμβάνει αδειοδότηση δεν θα τιμωρείται με υποβιβασμό αλλά θα της επιβάλλονται άλλες ηπιότερες κυρώσεις.

Κατά τον τρόπο αυτό, καθίσταται αναντίρρητο ότι καταστρατηγείται κάθε έννοια  ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα επιβάλλονται για το ίδιο θέμα εκ διαμέτρου αντίθετες ποινές.

Όλοι, λοιπόν, αναγνωρίζουν την τεράστια αδικία που υπέστη ο ΗΡΑΚΛΗΣ και για τον λόγο αυτό προσπαθούν  να αποκαταστήσουν, έστω και μερικά, την αδικία αυτή  με την συμμετοχή της ομάδας στην Football League.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ζητάει καμία χάρη και καμία ειδική μεταχείριση. Ζητάει να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να εφαρμοστεί η αρχή ισονομίας στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο και η αρμόδια Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αποκατάσταση της καταφανούς αδικίας και άνισης μεταχείρισης σε βάρος της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ;

2.    Θα επανεξεταστεί η υπόθεση της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ, προκειμένου να ανακληθεί ο υποβιβασμός της, καθώς έχει τροποποιηθεί η  ποινή για το θέμα της έλλειψης των προϋποθέσεων αδειοδότησης  μίας ομάδας και πλέον δεν θα ισχύει η ποινή του υποβιβασμού;

Ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για:

·         την αναδιάταξη όλων των αθλητικών οργάνων στη βάση των  αρχών  της Ισονομίας και της Δικαιοσύνης

·         την  οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των ομάδων

·         την  δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, το οποίο θα  πραγματοποιηθεί  μόνο  με την  απαρέγκλιτη  εφαρμογή  των θεσπισμένων  νόμων και κανονισμών για όλες τις ομάδες.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ