Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.3.12

Αθήνα 13 Μαρτίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Θέμα: Κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, από το 2006 επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει υποβάλλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό, για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.
Η πρώτη παρουσίαση του συστήματος έγινε το 2006 ενώπιον 60 επιτελών του Υπουργείου και αποκόμισε διθυραμβικά σχόλια.
Έκτοτε ακολούθησαν παρουσιάσεις σε όλους τους κλάδους και στις 15/4/2010, μετά από διάφορες καθυστερήσεις, το Συμβούλιο Αρχηγών σε συνεδρίασή του εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον».
Όμως μετά την παρέλευση δύο ετών από την έγκριση του Συμβουλίου Αρχηγών, καμία περαιτέρω εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα και μάλιστα τη στιγμή που ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα.
Επειδή το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί, ερωτάται ο κ. Υπουργός
Είναι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ