Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

25.1.12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΟΙΡΩΝ

25/01/2012




Αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών

Το θέμα φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προβεί σε αναστολή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στις Μοίρες. Το συγκεκριμένο παράρτημα, εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και αυτούς στους Δήμους, Λάμπης, Φαιστού και Γόρτυνας. Επιπλέον, είναι το δεύτερο σε έσοδα στην Κρήτη, μετά από αυτό του Ηρακλείου, με αναμφισβήτητη αποδοτικότητα και χρησιμότητα.

Όπως τονίζουν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο, η Βουλευτής Α’ Αθηνών και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στις διαφαινόμενες προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου είναι η εγκατάσταση ενός γραφείου του ΙΚΑ στην περιοχή, που θα αναλαμβάνει μόνο διεκπεραιωτικές υποθέσεις.

Αυτή η ενέργεια καταρρίπτει επί της ουσίας το επιχείρημα περί εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων του προσωπικού στο κεντρικό γραφείο του ΙΚΑ Ηρακλείου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, «σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι 50.000 ασφαλισμένοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, καθώς ακόμα και για ήσσονος σημασίας διοικητικά θέματα, θα πρέπει να επωμίζονται το κόστος της μεταφοράς στην πρωτεύουσα του νομού».

Επίσης, καταγγέλλει πως «αν και η Μεσσαρά αποτελεί τον δεύτερο πόλο ανάπτυξης, μετά το Ηράκλειο, ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες καταργούνται ή αναστέλλονται, καθώς μετά την πρόθεση να ανασταλεί η λειτουργία του τελωνείου Τυμπακίου, οι κάτοικοι ενημερώνονται για αναστολή και του ΙΚΑ Μοιρών και εύλογα ανησυχούν ότι με την απομάκρυνση σημαντικών υπηρεσιών, θα ερημώσει η περιοχή τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Α. Λοβέρδος ποια είναι ακριβώς η πρόθεση του Υπουργείου σχετικά με τη αναστολή λειτουργίας ή όχι του ΙΚΑ Μοιρών και αν δεσμεύεται να μελετήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μεσσαράς, καθώς το παράρτημα των Μοιρών εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή με πολλούς ασφαλισμένους και η απόσταση από το ΙΚΑ Ηρακλείου είναι σημαντική.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ