Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.10.11

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Οικονομικών• Πολιτισμού και Τουρισμού• Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Άνιση μεταχείριση Αθλητισμού Α.με.Α.


Ορατός είναι, δυστυχώς, ο κίνδυνος της μη συμμετοχής της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αφού η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Αθλητική Ομοσπονδία Α.με.Α αποφάσισαν την αναστολή των δράσεών τους, ύστερα από τις καταφανώς άδικες και άνισες αποφάσεις της πολιτείας, αναφορικά με την επιχορήγηση της παραολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών για τους ως άνω αγώνες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α. μειώθηκε κατά 51% και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατά 75%, ενώ, αντιθέτως, στις λοιπές Ομοσπονδίες οι μειώσεις είναι από μηδενικές έως 25%, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να επιχορηγείται - μέσω ΟΠΑΠ - με το ποσόν των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών.
Κατόπιν των ανωτέρω, τα Αθλητικά Σωματεία Α.με.Α. προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και φορείς του Ευρωκοινοβουλίου για την άνιση μεταχείριση των αθλητών Α.με.Α στη χώρα μας.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
• Εάν προτίθενται να επανεξετάσουν την απόφασή τους για μείωση της επιχορήγησης στην προετοιμασία των αθλητών για τους Παραολυμπιακούς αγώνες Λονδίνο 2012.
6.10.2011
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ