Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.10.11

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2011

Σημεία Ομιλίας του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στην Ολομέλεια της βουλής - συζήτηση του «Πολυνομοσχεδίου»



«Το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το πολιτικό Βατερλό για το κυβερνών κόμμα, δυστυχώς όμως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το γκρεμό για την ελληνική κοινωνία».
Ο πρωθυπουργός εκφωνεί διχαστικές ομιλίες και αξιώνει συναίνεση
«Η θρασύτητα ξεπερνά κάθε όριο όταν ο πρωθυπουργός ενώ μας υβρίζει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ζητά στη συνέχεια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εθνική συνεννόηση. Ενώ εκφωνεί διχαστικές ομιλίες αξιώνει συναίνεση.
Είναι ύβρις προς την ιστορία να παρομοιάζει ο πρωθυπουργός –έστω εμμέσως- τον εαυτό του με τον πρώτο κυβερνήτης της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια ή τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, που αν μη τι άλλο ήξεραν να διαπραγματεύονται ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του έθνους. Μετά από πόλεμο και εθνικές καταστροφές».
Παίζετε με τη φωτιά στοχοποιώντας τη δικαιοσύνη
«Είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη η επίθεση στη δικαιοσύνη, που αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας. Παίζετε με τη φωτιά στοχοποιώντας τη δικαστική εξουσία. Απαξιώνοντας τη δικαιοσύνη στέλνετε λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Σε περιόδους κρίσεων η αμφισβήτηση του κράτους δικαίου ανοίγει το κουτί της Πανδώρας στη νομιμοποίηση της αυτοδικίας. Αυτό θέλετε;»
Πρωθυπουργός ωσεί παρών
«Ελάχιστα ενδιαφέρει αν το κυβερνών κόμμα είναι στα πρόθυρα της διάλυσης. Εκείνο που ανησυχεί όλους είναι το κενό εξουσίας που υπάρχει στη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι ωσεί παρών και ψάχνει οδούς διαφυγής. Πλέον στην Ευρώπη δεν μας δίνουν καν λογαριασμό για όσα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Βεβαίως, και πριν δεν διαπραγματευτήκατε, αλλά τώρα δεν κρατούνται ούτε καν τα προσχήματα».
Μετατρέψατε τη μεσαία τάξη σε μη προνομιούχους
«Ο φορολογικός Αρμαγεδδών βαρύνει όλους και κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους συνεπείς φορολογούμενους, σαν τιμωρία της ειλικρίνειάς τους. Η αποθέωση της αδικίας. Από ένα κόμμα που πριν από 30 ακριβώς χρόνια ήρθε στην εξουσία με σύνθημα να αποκαταστήσει -με δανεικά είναι η αλήθεια- τους μη προνομιούχους. Και τι κάνει σήμερα; Αφού μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε μη προνομιούχους τους σπρώχνει στα τάρταρα της απελπισίας».
Η χώρα πειραματόζωο αποκρουστικών σεναρίων
«Η πολιτική των φόρων, η πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, η πολιτική της «γονατογραφίας», αν μου επιτρέπετε το νεολογισμό, έχει αποτύχει οικτρά. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε παρία της Ευρώπης, σε πειραματόζωο αποκρουστικών σεναρίων εκ μέρους οικονομικών παραγόντων, πολιτικών στελεχών, δημοσιογράφων και κάθε είδους σεναριογράφου. Σχέδια που τσαλακώνουν την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας αξιοπρέπεια, το φιλότιμό μας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ