Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.10.11

05.10.2011:
Ομιλία του Γρηγόρη Αποστολάκου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος

Νέα παρέμβαση είχαμε από τον Βουλευτή Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, αυτή τη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής.



Ο Βουλευτής στην ομιλία του τόνισε πως «τελευταία φορά που ακούστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ήταν πριν από 2 χρόνια, όταν χορηγούσε το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί ξανά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το επιχείρημα αυτό. Άλλα έλεγε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά και άλλα πράττει. Αποδεικνύεται περίτρανα πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού στις εκλογές του 2009 και δεν έχει την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει».

Επί του νομοσχεδίου, ο κ. Αποστολάκος σημείωσε πως :

Η κυβέρνηση οφείλει να προσδιορίσει αν υφίσταται μείζον εθνικό θέμα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση νέος νόμος
Από το Σύνταγμα εξαιρούνται όλα τα νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και για τα οποία δεν επιτρέπεται να γίνει δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση οφείλει να προσδιορίσει ποιο ψηφισθέν νομοσχέδιό της από το 2009 μέχρι σήμερα που κυβερνά τη χώρα, χρειάζεται να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τον Ελληνικό λαό.
Πίσω από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία υποκρύπτονται ύποπτες κυβερνητικές προθέσεις και σκοπιμότητες.
Επιχειρείται επικοινωνιακή διαχείριση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και αποπροσανατολισμός των πολιτών.
Η κυβέρνηση επιδιώκει μετάθεση των ευθυνών της στο πολιτικό σύστημα για τα σημερινά αδιέξοδα που μας οδήγησε η κυβερνητική της ανικανότητα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αποστολάκος προέβλεψε πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος και την κάλεσε αφού δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα και ασφάλεια στη χώρα, να προκηρύξει εκλογές.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ