Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.9.11

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ακυρώνει ο νυν υφυπουργός κ. Κουτσούκος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την πρώην υφυπουργό κα Νταλάρα.



Η κα Νταλάρα είχε δεσμευθεί δημοσίως στο κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια απάντησής της σε ερώτηση που είχε θέσει ο κ. Γαληνός, να φέρει τροπολογία με την οποία να μπορούν να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού οι νησιώτες στα νησιά τους, εφόσον κάνουν διακοπές εκτός των ορίων του τόπου κατοικίας τους. Αυτό αποτελούσε τρόπο επιδιόρθωσης σχεδιαστικής αστοχίας του σχεδίου Καλλικράτη.
Με δεδομένη την αρχή της συνέχειας του κράτους, η υποχρέωση που προέκυψε για το Υπουργείο εξαιτίας της δημόσιας δέσμευσης της κας Νταλάρα παραμένει, ανεξαρτήτως από την μετακίνησή της εκτός του Υπουργείου.
Ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Γαληνός ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά από τον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη να τηρηθεί η δέσμευση αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το κράτος έχει συνέχεια και ο πολιτικός λόγος αξιοπιστία.
Στο νέο ερώτημα του βουλευτή Λέσβου αποκρίθηκε ο υφυπουργός κ. Κουτσούκος ο οποίος αρνήθηκε να δώσει ουσιαστική απάντηση και να μπει στην ουσία του θέματος ενώ απλά επανέλαβε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο ακύρωσε την πρώην Υφυπουργό αλλά επέδειξε και πλήρη έλλειψη σεβασμού για τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο.
Μετά από αυτή την απάντηση ο βουλευτής Λέσβου κ. Γαληνός δήλωσε: «Ειλικρινά θλίβομαι για το ότι ο υπουργός κ. Κουτρουμάνης δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την συνέχεια του κράτους ούτε καν ανάμεσα σε υφυπουργούς του ίδιου του, του υπουργείου. Με τέτοιες συμπεριφορές η αξιοπιστία της πολιτικής έχει πέσει τόσο χαμηλά. Προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για να τον καταστήσω υπόλογο. Είναι ζήτημα αρχής.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ