Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.9.11

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΝΕΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗ BLACKROCK, κ.ά.



Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ για τις τράπεζες και τον EFSF.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Η παρουσίαση της διατριβής σήμερα του καθηγητή και Υπουργού Οικονομικών, μου θύμισε τους στίχους του ποιητή:
«Προθέσεις ίσως αγαθές
Συνταγές όμως του χθες,
Ορμές χωρίς τομές,
Αύριο χωρίς δομές,
Τελικά παντού ρωγμές».
Τίποτα νεότερο δεν μας είπατε, κάνατε μία διάλεξη διαπιστωτική, αλλά δεν μας είπατε ποια είναι η ουσιαστική πρόταση να βγούμε από την κρίση. Τη διαπίστωση ότι η χώρα είναι πτωχή, μπορούμε να την κάνουμε όλοι βλέποντας την κοινωνία έξω... Όντως, δεν παράγουμε όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε, όντως έχουμε πολλές δαπάνες, όμως το ζήτημα είναι πώς θα αυξήσουμε την παραγωγή και πώς θα μειώσουμε τις δαπάνες.
Κατηγορήσατε όλες τις υφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, όμως, καλέσατε τις συντεχνίες να τους εξηγήσετε ποια είναι η πραγματική κατάσταση; Καλέσατε τους καναλάρχες και τους συντάκτες των μεγάλων εφημερίδων ημερήσιας και εβδομαδιαίας κυκλοφορίας να τους εξηγήσετε ώστε να κάνουν ενός βαθμού αυτολογοκρισία και να μην διογκώνουν καταστάσεις στην παρούσα συγκυρία;

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ"
Όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει μία ανησυχία στη χώρα. Τι μας εμποδίζει να έχουμε μία θετική συνεννόηση; Παρακολούθησα πολύ προσεχτικά τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.. Κι εμένα μ΄ αρέσει το επαναστατικό ύφος του τελευταίου, όμως πώς θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση; Πού; Σε ποιον;
Επαναδιαπραγμάτευση! Μάλιστα! Υιοθετήστε το! Κάντε ό,τι λέει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.. Ζητήστε του λοιπόν να σας πει συγκεκριμένα τι θέλει να γίνει και ό, τι σας πει να το κάνετε να δούμε τι θα βγει... Όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτά δεν στέκουν, δεν ακουμπούν αυτά τα πράγματα πουθενά.
Την 21η Ιουλίου πετύχαμε ένα αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής, για το οποίο έχει μετανιώσει όλη η ΕΕ και ψάχνει να βρει την παραμικρή αφορμή σε εμάς, για να την ακυρώσει..
Η Ευρώπη τώρα σταθμίζει εάν τη συμφέρει να σώσει την Ελλάδα ή το παραπαίον ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Ζητάμε ουσιαστικά βοήθεια από έναν φορέα που παραπαίει..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ
Κι εμείς δεν έχουμε καταλήξει στο τι θέλουμε, τι μας συμβαίνει.. Έχουμε: 1 εκατ. ανέργους, 2 εκατ. συνταξιούχους, 1 εκατ. μισθωτούς στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, 1 εκατ. παιδιά, 2 εκατ. λαθρομετανάστες... Όλους αυτούς ποιος θα τους ζήσει; Υπάρχει μία δυσαρμονία! 24 ώρες το 24ωρο να δούλευαν οι εναπομείναντες, δεν θα αρκούσε για να ζήσουν όλοι. Παράλληλα, έχουμε ένα ΑΕΠ που κάθε χρόνο συρρικνώνεται. Τι θα γίνει; Ή θα δανειζόμαστε, όπως κάναμε τόσα χρόνια, ή θα μειώσουμε αυτούς που πληρώνουμε ή θα μειώσουμε αυτά που τους δίνουμε.
Αυτή είναι η αλήθεια και όχι αυτά που λέγονται για να κάνουν πλιάτσικο σε ψήφους μιας νεκρής κοινωνίας. Να αυξήσουμε το ΑΕΠ, μήπως και κρατήσουμε κάποια κεκτημένα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
Αυτά τα "κεκτημένα" βέβαια μας φάγανε. Το 2011 ο υπουργός Οικονομικών διαπίστωσε ότι έχουμε έλλειμμα; Τώρα που φτάσαμε στο μη παρέκει;
Τόσα χρόνια δεν διαπιστώνατε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι δημιουργούνται ελλείμματα, όταν ευκόλως δανειζόσασταν για να εξυπηρετείται τα αιτήματα των συντεχνιών και τις απαιτήσεις των "δικών σας" παιδιών; Όταν δανειζόσασταν για να δίνετε επιδόματα και προνόμια που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη;
Όταν πήρα έναν Γερμανό ευρωβουλευτή και του ζήτησα να βάλουν πλάτη για να μας βοηθήσουν, αυτός μου απάντησε ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει από τότε που μπήκαμε στο ευρώ 35% αύξηση, ενώ οι Γερμανοί 5%.
Τρέχετε τώρα να μαζέψετε αυτά που ευκόλως και με δόλο δίνατε τόσα χρόνια και τα δύο μεγάλα κόμματα για να εξυπηρετείτε και να εξασφαλίζετε την κομματική σας πελατεία. Κι αν δεν μπορείτε να το μαζέψετε το πράγμα σήμερα, είναι γιατί φοβάστε να αναμετρηθείτε με την "οικογένειά" σας... Κράμερ εναντίον Κράμερ, ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Άκουσα την πρόταση για 9 χρόνια στην εφεδρεία, να κάθεται δηλαδή 9 χρόνια κάποιος και να του έρχεται ο μισθός στο σπίτι. Αν είναι δυνατόν! Πρέπει να μάθουμε τον Έλληνα να δουλεύει... Χαλάμε για γάλα και κρέας 2 ½ φορές πάνω απ ό, τι για πετρέλαιο! Εμείς μία κτηνοτροφική χώρα! Καταλαβαίνετε ότι θα πεθάνουν τα παιδιά μας εάν την άλλη μέρα η Ολλανδία σταματήσει να εξάγει γάλα; Πρόταση: Όποιος μένει εκτός αστικών περιοχών και έχει μία κατσίκα και μία αγελάδα, μηδέν φορολογία!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ποτέ δεν πρόκειται να φτιάξουμε το έλλειμμα όταν φεύγουν κάθε χρόνο 12 δις από τους λαθρομετανάστες για τις πατρίδες τους, όταν φεύγουν 25 δις από τους μισθούς των Ελλήνων με το Lidl, το Carrefour και το Praktiker και πάνε στα μητρικά ταμεία στη Γερμανία, τη Σουηδία κλπ.. Γιατί δεν έγινε το ισοδύναμο όταν ήρθαν αυτές οι πολυεθνικές, να τους πούμε σας δίνουμε το εμπόριο, κάντε μου από 2 παραγωγικές μονάδες όμως στην Ελλάδα; Πρέπει να κλείσει αυτό το χωνί, ειδάλλως ό, τι και να κάνουμε, το έλλειμμα δεν μειώνεται!
Γνωρίζετε τη θεωρία των πραγμάτων, όχι όμως την πρακτική εφαρμογή.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
Θανάτωση της οικοδομής! Ταφόπλακα! Θάβετε την αγορά με αυτό το νέο μέτρο στα ακίνητα και γι΄ αυτό εμείς θέσαμε ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, διότι αυτό το χαράτσι είναι το μείζον. Πείτε ένα βροντερό όχι σε αυτό που βλάπτει τον ελληνικό λαό.

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Η διαφορά είναι ότι εγώ σε ένα διαβητικό δεν δίνω μπακλαβάδες και μιλφέιγ. Αυτό κάνετε εσείς και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι σωστό. Δεν είναι σωστό να τελματώσουμε την οικοδομή, είναι λάθος. Εσείς λέτε ότι είναι απαραίτητο και εγώ σας λέω ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Φορολογήστε τα κότερα! Έχουμε τα περισσότερα κότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Δεν το κάνατε γιατί όταν πέσατε στους επώνυμους κάνατε την "πάπια". Να πάτε να δείτε στα 50.000 κότερα από το Πασαλιμάνι μέχρι το Σούνιο, υπάρχει μεγάλο φορολογητέο προϊόν. Για την συνεννόηση, underground, με τη ΝΔ, το κάνατε, αποπειραθήκατε να το κάνετε και τιμωρείστε γι΄ αυτό τον τελευταίο καιρό. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει Ελλάδα. Διακινδυνεύετε την κοινωνική συνοχή. Είπατε δύο φορές "δάκρυα και αίμα" αλλά το αίμα το άκουσα και από τις Βρυξέλλες, που θέλει μία φλεγόμενη Αθήνα, και δυστυχώς κάποιοι της Αριστεράς πάνε να "τσιμπήσουν" και ελπίζω να μην δεχτεί ποτέ η Αριστερά να γίνει τσιράκι κατά λάθος των ευρωπαϊκών επιταγών. Που θέλουν μία φλεγόμενη Αθήνα για να μπορέσουν να πείσουν την κα Μέρκελ και κάποιους άλλους. Αυτό οδηγεί προς εκεί. Πρώτον, λοιπόν, με ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή και γι΄ αυτό λέμε ένα μεγάλο "Όχι", μετά θα ψάξουμε να βρούμε τις εναλλακτικές προτάσεις. Αυτό θα φέρει σε μεγάλο κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και γι΄ αυτό καλώ και τη ΝΔ σ΄ αυτό το "όχι" γιατί, κακά τα ψέματα, επί της αρχής συζητιέται το νομοσχέδιο και αφορά κατά κύριο λόγο το "χαράτσι" στην οικοδομή, δευτερευόντως όλα τα άλλα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗ BLACKROCK
Δεν μιλήσατε καθόλου για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο αφελληνίζεται. Καταριανό το κεφάλαιο στη συγχώνευση και βλέπω όλες τις τράπεζες να οδηγούνται προς τα εκεί. Όμως, η Εθνική Τράπεζα πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια. Δεν πρέπει να βρεθεί αύριο όμηρος και υπόδουλος ξένων κεφαλαίων, γιατί αυτό σημαίνει τεράστια βλάβη και ζημιά. Εάν δεν έχουμε τουλάχιστον την Εθνική δεν μπορούμε να ασκήσουμε καμία είδους τραπεζική πολιτική. Επειδή είναι εμφανής ο κίνδυνος δεν σας χτυπάω καμπανάκι αλλά την καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων και θέλω να δεσμευτείτε ότι τουλάχιστον η Εθνική θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Ποιο είναι το κόλπο με τη Blackrock; Ήρθε για να ελέγξει τις τράπεζες και έχουμε την εξής μεγάλη επιχείρηση. Βλέπω τον κ. Λοβέρδο μπροστά μου. Λοβέρδος Α.Ε. η οποία χρωστάει 500 εκ. δάνεια σε μία τράπεζα. Έρχεται η Blackrock και λέει: Από τα 500 θα εισπράξεις 25, παραπάνω δεν τ΄ αναγνωρίζουμε, γιατί είναι επισφάλεια. Περάστε στον ισολογισμό σας 25 εκ. και έρχεται το ταμείο της Ευρώπης των 20 δις και πάει ένας Γερμανός επιχειρηματίας, χωρίς να βάλει το χέρι στη τσέπη, και λέει στη τράπεζα "25 δεν είναι το χρέος, της επιχειρήσεως; Πάρε 35 και δώστε τη μου" και παίρνει την επιχείρηση από την "πίσω πόρτα" και όχι από το Χρηματιστήριο. Αυτό θα συμβεί. Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο και εκεί πρέπει να πούμε το μεγάλο "Όχι". Όπως θα πούμε όχι και στις αποκρατικοποιήσεις-χάρισμα. Γιατί, εν πάση περιπτώσει, να τα πουλήσουμε κοψοχρονιά αρκεί να μας διαβεβαιώσει κάποιος ότι δίνοντας τα μπον φιλέ, τα χρυσαφικά της γιαγιάς θα πιάσουν τόπο. Πολύ πιστεύω ότι θα τα δώσομε και σε έξι μήνες, σε οκτώ μήνες θα ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση, προκειμένου να μας δώσει το κάτι τι ως επαίτες της Ευρώπης. Λάθος πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. Λυπάμαι αλλά διαφωνούμε στη διαχείριση των πραγμάτων. Έχουμε εμπιστοσύνη στο μυαλό σας κ. Αντιπρόεδρε, αλλά πολύ φοβούμαι ότι ενεργείτε κάτω από βαρύ στρες και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση των πραγμάτων δεν γίνεται με τη νηνεμία που επιτρέπει στις νοηματικές σας διαδρομές να αποκτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Είπατε ότι οι τράπεζές μας είναι "αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος". Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικονομικής προσπάθειας; Άρα η Εθνική Τράπεζα θα μείνει σε Ελληνικά χέρια; Ξεκάθαρα, κ. αντιπρόεδρε ένα-κι ένα κάνε δύο!

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Και θα σας πω μόνο τούτο για την Blackrock. Ξέρετε που έπαθε καρδιακή προσβολή η Blackrock; Όταν πήγε στην Αγροτική Τράπεζα και είδε ότι οι δύο χειρότεροι λογαριασμοί που δεν εξυπηρετούνται είναι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας! Γελάτε για την κατάντια των κομμάτων σας... 400 εκατομμύρια! Τρόμαξε η Blackrock! Αλλά τι θα γίνει τώρα που θα σας πτωχεύσουν; Θα έρθουν να αγοράσουν τα σήματά σας για 10.000 ευρώ! Εκεί καταντήσατε... Πτωχεύσατε τα κόμματά σας και θέλετε να σώσετε την Ελλάδα! Φτιάξετε πρώτα τα κόμματά σας και μετά ελάτε να σώσετε την Ελλάδα. Επειδή, λοιπόν, δεν μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας, μην ζητάτε να σας εμπιστευτούμε την χώρα. Κι επειδή δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας, πήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπα ότι υποχρεούται ιστορικά να παρέμβει με ό,τι του παρέχει το Σύνταγμα -το κολοβό Σύνταγμα που αλλάξατε το 1986. Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον τρόπο να φροντίσει να συνεννοηθούμε ευρύτερα, αποδοτικότερα και σωστότερα. Διότι η κρίση αυτή δεν είναι δουλειά ενός κόμματος. Χρειάζεται μια ευρύτερη Εθνική συμμετοχή για να σωθεί ο τόπος. Διαφορετικά οδηγούμεθα στο μοιραίο. Και όλοι θέλω να ελπίζω ότι αυτό δεν θέλουμε να το ζήσουμε. Γιατί θα το ζήσουμε, αν αφήσουμε κι άλλο την τύχη της χώρας στα χέρια σας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ