Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.8.11

* Ροντούλης στη Βουλή: «Να συμπεριληφθούν πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και γονείς αναπήρων στις ευάλωτες ομάδες για το τιμολόγιο της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου».

 

Ροντούλης στη Βουλή: «Να συμπεριληφθούν πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και γονείς αναπήρων στις ευάλωτες ομάδες για το τιμολόγιο της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου».


Στα τέλη Ιουλίου συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ενέργεια και δράττοντας την ευκαιρία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριος Ροντούλης, τόνισε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και γονείς αναπήρων στο ειδικό καθεστώς των «ευάλωτων πελατών», τόσο για το τιμολόγιο της ΔΕΗ όσο και για αυτό του φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Στο άρθρο 52 του νομοσχεδίου για την λειτουργία των ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, κατά τρόπο περίεργο, δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.
Πράγματι, η απουσία αυτή δημιούργησε αλγεινή εντύπωση στις προαναφερόμενες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που φαίνεται ότι διαρκώς πρέπει να αποδεικνύουν το αυτονόητο, ότι είναι πράγματι κοινωνικές ομάδες που χρίζουν από τη μεριά της Πολιτείας ιδιαίτερη φροντίδα.
Είναι γεγονός ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι εν λόγω ομάδες θεωρούνται ευάλωτες και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει τα εξής: «Ευπαθείς ομάδες είναι οι οικογένειες με παιδιά, ειδικά οι μεγάλες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι». Επίσης, στο επίσημο κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο ¨Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού¨, αναφέρεται το εξής: «Στην Ευρώπη σήμερα περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από τη φτώχεια. Ο κίνδυνος αυξάνεται στο 25% για τα παιδιά που ζουν σε μεγάλες οικογένειες και υπερβαίνει το 30% για τα παιδιά που ζουν μόνο με ένα γονέα».
Άρα, με βάση τα παραπάνω επαρκή δεδομένα, αποδεικνύεται η πραγματική και αναμφισβήτητη βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τις πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ως ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αυτό που μένει είναι να υιοθετηθεί και να γίνει συνείδηση στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι κάθε φορά που αναφέρονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πρέπει να εντάσσουν και τις πολυμελείς και μονογονεϊκές οικογένειες.
Όσον αφορά στους αναπήρους, είναι γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στην ειδική κατηγορία των «ευάλωτων πελατών», αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι ξεχάστηκαν οι γονείς και οι κηδεμόνες αυτών, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες. Άρα, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το σύνολο της αναπηρικής οικογένειας και όχι μόνο για το ανάπηρο μέλος.
Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συμπεριληφθούν στην ειδική κατηγορία των «ευάλωτων πελατών» για το τιμολόγιο της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όλες οι πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και οι αναπηρικές οικογένειες», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ