Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

1.7.11

* Ροντούλης στη Βουλή: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων, ως τεκμήρια» *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio


Ροντούλης στη Βουλή: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων, ως τεκμήρια»
«Φτάσαμε στο σημείο, η Κυβέρνηση να θεωρεί τα παιδιά των πολυμελών οικογενειών ως τεκμήριο.


Με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δημιουργείται μια πραγματική φοροκαταιγίδα, μια φορολογική λαίλαπα που συντρίβει το εισόδημα τριτέκνων και πολυτέκνων και επιδεινώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:
«Η πολιτική της Κυβέρνησης, υπήρξε πολιτική εχθροπάθειας έναντι των τριτεκνικών και πολυτεκνικών ελληνικών οικογενειών. Η άσκηση αυτής της απαράδεκτης πολιτικής ξεκίνησε να υλοποιείται από την Υπουργό Παιδείας, που κατήργησε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας που απολάμβαναν οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί. Ακολούθησε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος, που περιέκοψε τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα, ωσάν αυτό να ήταν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Η εχθρική πολιτική απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες δεν σταμάτησε εκεί. Επανήλθε δριμύτερη η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου που ουσιαστικά κατήργησε το καθεστώς των μετεγγραφών για τα παιδιά των οικογενειών αυτών σε μια δυσχερέστατη οικονομική πραγματικότητα. Έτσι, στέρησε από τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους γονείς τη δυνατότητα να περιορίσουν τα έξοδα της οικογενείας έχοντας το προνόμιο της μετεγγραφής για τα παιδιά τους. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι το προνόμιο των μετεγγραφών που απολάμβαναν οι πολυμελείς οικογένειες, δεν επιβάρυνε ούτε με ένα ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό, απλά λειτουργούσε ως μια κοινωνική παροχή που είχε πρακτικό περιεχόμενο. Έτσι, οι πολυμελείς οικογένειες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μεταγραφών για τα παιδιά τους, που για μερικούς θα αποβεί δυσεπίλυτο, έχοντας ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορέσουν τελικά να παρακολουθήσουν τις σχολές τους, ενώ διψάνε για γνώση και μόρφωση.
Το επιστέγασμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής ήρθε μέσω του κ. Βενιζέλου, που μείωσε το αφορολόγητο όριο για τους τριτέκνους και πολυτέκνους. Φτάσαμε στο σημείο, αυτός που έχει ένα ή δύο παιδιά να έχει μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις από τον άτεκνο και αυτός που έχει τρία, τέσσερα και παραπάνω παιδιά να έχει μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις από αυτόν που έχει ένα και δύο παιδιά.
Όμως, πιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών επιλογών; Είναι βεβαίως η επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν την επίλυση τους δημογραφικού προβλήματος της χώρας και αυτό το συμπέρασμα είναι πλέον παγιωμένο στη συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών. Με όλες αυτές τις στοχευμένες πολιτικές επιλογές, η χώρα οδηγείται με κοινωνικό μαρασμό, αφού χάνεται διαρκώς ελληνικό αίμα. Η υπερμεγέθης υπογεννητικότητα γεννά προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης, προβλήματα στην ασφάλεια και στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πλειστάκις έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν. Δεν είναι δυνατόν ότι επέτυχαν χρόνια τώρα με αγώνες, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να κατακρημνίζεται εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής. Άλλωστε το συνολικό φορολογητέο ποσό που πληρώνουν όλες οι πολυμελείς οικογένειες δεν ξεπερνά σε απόλυτο αριθμό τα 50 εκ. ευρώ. Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που προσπαθεί να περικόψει εναγωνίως η Κυβέρνηση, σφυροκοπώντας διαρκώς τις ευπαθείς αυτές κοινωνικά ομάδες», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ