Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.7.11

«Απάντηση Μαγκριώτη σε Ροντούλη για την συνέχιση των έργων στα Τέμπη»
«Απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, σε ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με την συνέχιση των έργων στις σήραγγες των Τεμπών.



Από τη μεριά του το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει τα εξής:
«Όσον αφορά την προσωρινή αναστολή χρηματοδότησης των Τραπεζών, το Υπουργείο, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους Παραχωρησιούχους, πάντοτε στο πλαίσιο των αρχικών συμβάσεων, για την διασφάλιση χρηματοδότησης των έργων, για τη συνέχιση και ολοκλήρωσή τους. Μετά από ουσιαστικές συζητήσεις οι προτάσεις αυτές, έγιναν δεκτές από την πλευρά των Παραχωρησιούχων. Σε αυτή την διαδικασία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Τραπεζών, οι οποίοι συναίνεσαν σε αυτή την πρωτοβουλία η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μονογραφή συμφώνου συναντίληψης.
Όσον αφορά την βιωσιμότητα αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος βασική προϋπόθεση είναι οι Τράπεζες, όπως μέχρι τώρα, να συνεχίσουν την καταβολή των ποσών στο πλαίσιο των δανείων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτά η κατασκευή των έργων».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, είναι αισιόδοξος ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες στα Τέμπη, αλλά φαίνεται ότι η αισιοδοξία αυτή στερείται ρεαλιστικής βάσης. Επιτέλους πρέπει να περάσουμε από τους ατέρμονους διαλόγους των εμπλεκομένων στις δεσμεύσεις όλων των μερών. Συγκεκριμένα, αποτελεί γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν χρηματοδοτούν το έργο, γιατί το θεωρούν μη βιώσιμο. Όπως ανέφερε και ο υφυπουργός στην απάντησή του, η βιωσιμότητα των έργων θα κριθεί με το εάν οι Τράπεζες συνεχίσουν την χρηματοδότηση. Συνεπώς, η επίκληση της μονογραφής συμφώνου συναντίληψης, παρουσία και εκπροσώπων των Τραπεζών, δεν αποτελεί δέσμευση ότι τελικώς θα υπάρξει χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των έργων. Καλά θα κάνει, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να είναι φειδωλή ως προς τις ανακοινώσεις της και να φροντίσει για την ύπαρξη ουσιαστικών δεσμεύσεων εκ μέρους των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, για να ξεκινήσει και πάλι η αναπτυξιακή αυτή δραστηριότητα. Πρέπει να αναφερθεί ότι στο εν λόγω έργο απασχολούνταν πλέον των 500 ατόμων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, λόγω της παύσης των εργασιών, βιώνοντας ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον. Η απόγνωση αυτών των ανθρώπων δεν θα έπρεπε, σε καμιά περίπτωση, να αποτελεί πεδίο φρούδων υποσχέσεων, αλλά πεδίο διαρκούς μάχης διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας από μέρους της πολιτείας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ