Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.7.11

* ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ * Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

Αθήνα 6 Ιουλίου 2011
Συζητήθηκε χθες (5/7/2011) ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής η ερώτηση του Βουλευτή ν. Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού σχετικά με την συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Λέσβου στην Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. 
 

Το αίτημα είχε τεθεί από τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Βουνάτσο στην κ. Διαμαντοπούλου και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ωστόσο έξι μήνες έχουν περάσει και καμία ενέργεια δεν έγινε από το Υπουργείο για να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση της υπουργού. Η κ. Διαμαντοπούλου απέφυγε να εμφανιστεί στην Ολομέλεια, ενώ στην θέση της έστειλε την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου η οποία αρνήθηκε στην πράξη την δέσμευση της υπουργού δηλώνοντας ρητά και απερίφραστα ότι δεν θα εμπλακεί εκπρόσωπος του Δήμου στην οργανωτική επιτροπή του υπουργείου για τον εορτασμό του έτους Ελύτη.
Στην συνέχεια η Υφυπουργός «συνεχάρη» τον Δήμο Λέσβου και την τοπική κοινωνία για τις πρωτοβουλίες τους, ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας.
Ο βουλευτής ν. Λέσβου υπερασπίστηκε με σθένος το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας του νησιού και των αιρετών της εκπροσώπων να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων, ενώ χαρακτήρισε την υπόσχεση της κ. Διαμαντοπούλου: «φιλοφρόνηση».
Μετά το πέρας της συνεδρίας ο κ. Γαληνός δήλωσε: « το σημαντικό στην συζήτηση είναι η αξιοπιστία των πολιτικών. Η κ. Διαμαντοπούλου μας υποσχέθηκε κάτι και μετά αθέτησε την υπόσχεσή της. Αυτό αποτελεί εμπαιγμό. Αντί να έρθει η ίδια σε μία συζήτηση που αφορά προσωπική της δέσμευση έστειλε την κ. Χριστοφιλοπούλου. Αυτό αποτελεί υπεκφυγή. Τα δε ωραία κι ενδιαφέροντα που μας είπε η κ.Υφυπουργός ήταν είτε εκτός θέματος, είτε ανούσιες φιλοφρονήσεις.
Λυπάμαι αλλά η εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν κατενόησε πρώτον, ότι η τιμή στον Λέσβιο νομπελίστα ποιητή δεν μπορεί να είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση αλλά αποτελεί μία ευκαιρία προβολής και ανάκτησης του κύρους της χώρας μας διεθνώς και δεύτερον ότι με τις ανακολουθίες και την αθέτηση των υπεσχημένων δεν προάγεται το κύρος της πολιτικής.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ