Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.7.11

Αθήνα 5 Ιουλίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
ΘΕΜΑ: Εξομάλυνση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.


Η νησιωτικότητα αποτελεί συνταγματική επιταγή και η αποτελεσματική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας υποχρέωση της πολιτείας. Υποχρέωση στην οποία ούτε στοιχειωδώς δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε για την περίπτωση της Λήμνου και του Αϊ Στράτη. Η βελτίωση και εξομάλυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης αποτέλεσε ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο στις 8/10/10, δέσμευση η οποία προφανώς δεν τηρήθηκε.
Στο δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μεγάλες καθυστερήσεις. Τα δύο αυτά ακριτικά νησιά εξυπηρετούνται με ένα υπέργηρο και απολύτως ακατάλληλο πλοίο, το οποίο έχει εδώ και πολλούς μήνες μπει προσωρινά στην γραμμή για αντικατάσταση άλλου πλοίου το οποίο έχει υποστεί βλάβη. Η βλάβη αποκαταστάθηκε αλλά η κατάσταση διατηρείται ίδια, παράνομα και καταχρηστικά πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της ναυτιλιακής εταιρίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης υπονομεύεται η τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας και να εντείνεται το αίσθημα αποκλεισμού των κατοίκων.
Οι κάτοικοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου απαιτούν να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, καθαρή και σαφή ενημέρωσή τους για την κατάσταση, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας και καθορισμό άμεσα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι θα πράξει για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής




Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ